Vandaag is het dan zover! De Pokéballen kunnen in de lucht, want The Pokémon Company heeft, in samenwerking met Nintendo, de nieuwste game in de Poké-franchise aangekondigd. Of moet ik zeggen games? Na zeven generaties met kleuren, typen metaal, letters, planeten en sterren als naam, gaan we nu over naar objecten. De 8e generatie games in de hoofd-RPG reeks gaan heten Pokémon Sword en Pokémon Shield!

Zoals je kan verwachten, gaan we naar een nieuwe regio, dit keer is het de Galar Region. Die doet mij nogal denken aan Engeland, met grote plattelanden, een industrieel tintje en een kerktoren die mij doet denken aan de Big Ben. Heel veel hebben we niet gezien in de trailer, behalve dat het inmiddels bevestigd is dat we weer te maken hebben met random encounters. Dus ben je op bepaalde gebieden, dan kan het zomaar zijn dat je op elk moment in een gevecht terecht kan komen. De interface is nog niet getoond,  maar eerder werd al aangegeven dat deze games dezelfde type gameplay zullen hebben als de andere hoofd-delen. Dit keer dus geen motion controls zoals in Let’s Go… waarschijnlijk.

Naast het terugkeren van oudere beestjes, zijn de Starter-Pokémon bekend gemaakt. Tussen één van deze drie dient gekozen te worden aan het begin van de game. De eer is dit keer aan gras-type Grookey, het vuurkonijn Scorbunny en de natte Sobble. Hoeveel nieuwe wezens er toegevoegd gaan worden is niet bekend, alsmede vele andere details. Een grote teleurstelling is dat uit de trailer blijkt dat ook dit deel weer met vaste camerapunten gaat werken, waardoor vrije beweging uitblijft. We moeten uiteraard nog wachten op meer details. Wel weten we dat Pokémon Sword en Pokémon Shield eind 2019 verschijnen, exclusief voor Nintendo Switch. Als je benieuwd bent naar de volledige info en de trailer, dan heb ik goed nieuws voor je! Kijk hieronder maar eens!

Londen, 27 februari 2019 — Vandaag heeft Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, tijdens een Pokémon Direct-presentatie Pokémon Sword en Pokémon Shield aangekondigd. Deze nieuwste aanwinsten in de alom bekende serie RPG-videospellen van Pokémon zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. en worden eind 2019 exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch™.

Pokémon Sword en Pokémon Shield spelen zich af in de regio Galar. Dit is een uitgestrekte en veelzijdige regio met een idyllisch landschap, moderne steden, dichte bossen en steile en besneeuwde bergen. Mensen en Pokémon leven hier vreedzaam samen en werken met elkaar aan de ontwikkeling van de bedrijvigheid in de regio. Fans kunnen in de regio Galar uiteenlopende gyms bezoeken om de felbegeerde titel van Champion te bemachtigen. Ze staan er echter niet alleen voor, want ze worden bijgestaan door de pas ontdekte Pokémon die ze als hun eerste partner kiezen.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn de nieuwste spannende avonturen in de serie videospellen van Pokémon die vandaag precies drieëntwintig jaar geleden van start ging”, aldus Tsunekazu Ishihara. “Sindsdien hebben Trainers over de hele wereld nieuwe Pokémon ontdekt, heroïsche gevechten geleverd en op al hun tochten prachtige ervaringen opgedaan. We zetten de serie avonturen graag voort met de verkenning van een schitterende nieuwe regio in de Pokémon-wereld van deze spellen, die later dit jaar uitkomen.”

Aan het begin van hun avontuur in Pokémon Sword en Pokémon Shield moeten spelers een van drie nieuwe Pokémon kiezen: Grookey, Scorbunny of Sobble. Grookey is een ondeugende Chimp Pokémon van het type Grass die boordevol nieuwsgierigheid zit. Scorbunny is een Rabbit Pokémon van het type Fire die altijd van hot naar her rent en barst van de energie. En de onopvallende Sobble is een Lizard Pokémon van het type Water die aanvallen afvuurt wanneer hij zich in het water verbergt.

 

 

 

 

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply