Pokémon Go is een game die je ongetwijfeld kent. De game, ontwikkeld door Niantic, laat jou door de wijde wereld heen reizen om zo je favoriete beestjes te vangen. Toen Pokémon Go in 2016 uitkwam, groeide het binnen de kortste keren uit tot één van de meest gespeelde games voor de mobiele telefoon ooit. De titel behaalde de grote nieuwskanalen door de massale aantallen mensen die naar buiten gingen om de game te spelen.

Vorig jaar probeerde Niantic met The Pokémon Company de populariteit te vieren met het Pokémon Go Fest in Chicago. Tienduizenden enthousiastelingen kwamen daarop af, maar werden flink teleurgesteld. Een enkele speler lukte het slechts daar de game te spelen vanwege overbelaste servers. De unieke Pokémon konden niet gevangen worden en de CEO van Niantic kreeg een luid boe-geroep toen hij op het hoofdpodium aankondigde dat elke speler $100 tegoed in de game zou krijgen als excuses.  Daar hebben ze van geleerd… zou je zeggen.

Helaas. Dit weekend is in Dortmund, Duitsland het Pokémon Go Safari Zone evenement. In het Westfalenpark zouden Pokémon beschikbaar zijn die je normaal niet in de Europese regio kan vangen. Door de gratis toegang was het evenement zeer in trek. En uiteraard is het ook een mooie gelegenheid om een heerlijk dagje met je mede-trainers rond te lopen. Wederom kunnen spelers het spel niet spelen vanwege lokale internetproblemen.

Vincent is daar ter plekke en schreef het volgende verslag.

“Daar zit ik dan tussen 55.000 bezoekers in het Westfalenpark. De naam had mij al moeten waarschuwen voor ik besloot om 2.5 uur in de auto te zitten met een goede vriend voor het Safari Zone evenement van Pokémon Go.

04:00 stond ik op voor deze grap.  Waarom?
Omdat ik een goud vogeltje en een roze koraalmonstertje wil vangen. Shiny Swablu en Corsola voor de kenners.

Met duizenden Pokémon fans verbranden we in de zon.  Terwijl we gefrustreerd naar ons scherm turen…

&$@#! Nog steeds geen internet.

Je zou zeggen dat Niantic, ontwikkelaar achter Pokémon Go,  geleerd zou hebben van zijn fouten in het verleden. Helaas blijkt dat niet als een medewerker van de organisatie ons verteld dat we beter de stad in kunnen gaan, dan op het festivalterrein te blijven plakken. Een rare opmerking als je beseft dat mensen uren in de rij staan om binnen te komen. En als je het park verlaat, dan heb je kans dat je er niet meer in komt.

De opzet is hartstikke goed.  Tof en inspirerend terrein, genoeg eet- en drinkgelegenheden, grote festival tenten, heuse powerbanken om op te zitten en natuurlijk een meet en greet met Pikachu. Dat is wat men nu ook maar doet, alles behalve Pokémon Go spelen.

Ik hoor diverse Nederlandse en Vlaamse bezoekers gefrustreerd met elkaar hun verhaal delen. Super sociaal natuurlijk, dat Pokémon Go. Was dit dan het idee van Niantic? Gewoon een dag praten met elkaar en genieten van de natuur?

Dit evenement heeft alles in zich om een top attractie te worden. Maar een Lowlands zonder zijn artiesten is natuurlijk ook niet acceptabel.

Terwijl ik dit schrijf galmen Duitse stemmen over het terrein dat we met zijn allen naar 1 van de 3 tenten moeten gaan.  Daar is misschien wel bereik, hordes mensen rennen weg. Dit kan nooit de bedoeling zijn.”

Inmiddels worden spelers geadviseerd te vertrekken uit Westfalenpark en de stad Dortmund in te gaan. Daar worden de speciale Pokémon ook geactiveerd. De problemen met de Pokémon Go servers zijn inmiddels ook verspreid naar het centrum van Dortmund. Het evenement duurt vanavond tot 21:00 uur. De planning is dat er morgen ook een dag Safari Zone komt.

 

UPDATE zaterdag 30 juni 18:15:
Alles lijkt nu te werken op het Pokémon Go Safari Zone evenement. Er zijn vooralsnog geen compensaties voor de spelers aangekondigd, dit lijkt ook sterk, aangezien het om een gratis evenement gaat.

 

Published

Comments

  • Silke
    01/07/2018 at 10:39 pm Reply
    Wij hebben vanochtend heerlijk rustig in de stads park in de west Park Heel Veel Pokemons gevangen . Veel shinies. Gisteren ook heerlijk rond gelopen in de avond tot ik geen Internet meer had en het niet meer op pakte in de wesfallen park. Van ons mag het volgend jaar weer en gewoon in alle parken in de omgeving. Wij Zijn zelfs een nacht blijven slapen omdat we het zo leuk vonden. T Dit was niet de bedoeling.Tandenborstels gekocht en zondagochtend was het in de stad heerlijk rustig. Top event buiten de westfallen Park.

Leave a Reply