PlayStation zal ook dit jaar niet aanwezig zijn op de Electronics Entertainment Expo, beter bekend als de E3. De beurs staat al jaren bekend als het belangrijkste evenement van het jaar, waarin de meeste nieuwe games voor het eerst getoond worden.

Dit hoeven we dus niet te verwachten op E3 2020

Op dit evenement kondigde Sony onder andere de prijs aan voor de eerste PlayStation, deed het de PlayStation 3 uit de doeken en wisten ze een kickstart te geven aan de vorige generatie door genadeloze klappen aan Microsoft uit te delen in 2013. Naast dat werden er talloze games geïntroduceerd. Memorabele momenten van de laatste jaren voor PlayStation fans zijn de terugkeer van Hideo Kojima en het debuut van God of War (2018).

Sony schreef meerdere malen geschiedenis op het E3-podium

Vorig jaar schitterde de Japanse consolemaker al van afwezigheid. Zelfs Xbox-hoofd Phil Spencer zei Sony te missen. PlayStation gaf vorig jaar aan andere manieren te willen zoeken om informatie naar haar community over te brengen. Velen dachten dat dit was omdat ze zich wellicht in zouden houden voor de PlayStation 5, maar dat lijkt nu niet waar te zijn.

Tegen Gamesindustry.biz zegt het bedrijf dat de visie van E3 2020 niet in lijn ligt met die van PlayStation. Velen speculeren over de dalende invloed van E3. Activision is vaak ook niet meer aanwezig en EA organiseert al jaren haar eigen event EA Play vlak voor de E3.

E3 2020 is van 9 tot en met 11 juni en wordt gehouden in Los Angeles. Verwacht wordt dat de dagen ervoor allerlei persconferenties uitgezonden gaan worden.

Tijdens de afgelopen Podcast bespraken Jim en Jesper al de mogelijkheid dat Sony ook dit jaar niet op de E3 aanwezig zou zijn.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply