PlayStation heeft zojuist zijn tweede ‘State of Play’ uitgezonden. Dit is een vooropgenomen presentatie waarin Sony, het bedrijf achter de console, zijn aankondigingen doet. Het is te vergelijken met de Nintendo Direct-uitzendingen van… Nintendo (duh).

Het was een kortere show die iets meer dan 10 minuten duurde. Zoals vantevoren aangekondigd werd de remake van MediEvil getoond. Een PlayStation 1 klassieker die in een modern jasje gestoken wordt voor de PlayStation 4. De game komt 25 oktober uit.

De show opende niet daarmee. Er werd een winterse uitbreiding voor Monster Hunter World aangekondigd. De Action RPG, waarin spelers gigantische monsters moeten slachten, krijgt nieuwe monsters en gebieden. De uitbreiding heet Iceborne en komt 6 september uit.

Daarna werd een actie-RPG met voxelgraphics getoond. Wat tof hieraan is, is dat er allerlei characters speelbaar zijn uit indie-hits zoals Shovel Knight, Juan uit Guacamelee en The Kid uit Bastion. De game heet Riverbond en komt in de zomer.

Een opvallende titel waar amper beeld bij zat was Predator: Hunting Grounds. Dit moet een a-symetrische shooter worden waarin een aantal spelers soldaten spelen die jagen/op de vlucht zijn van de Predator. Een alien met stealth-vaardigheden. In 2020 moet de game gaan verschijnen voor PlayStation 4. Illfonic ontwikkelt de game.

Dan was er Away: The Survival Series. Je speelt in deze game als een wezen die lijkt op een mengeling tussen een eekhoorn en aapje. Eentje die kleiner is dan de meeste dieren. Er zijn ook natuurrampen die je moet zien te overleven.

Als klap op de vuurpijl werd Final Fantasy 7 remake getoond. Snippets gameplay en ingame cutscenes met voice-acting waren inbegrepen. Meer info werd er niet gegeven behalve ‘More to come in June’. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar de E3. Daar gaat uitgever Square Enix een persconferentie houden.

Kijk hieronder de gehele PlayStation State of Play terug

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply