De geruchten waren er al even, maar het is dus waar, zo bleek tijdens The Game Awards: er komt een nieuwe Perfect Dark-game. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de N64, tijdens de hoogtij dagen van ontwikkelstudio Rare verscheen Perfect Dark, een spiritueel vervolg op de hit GoldenEye64 in 2000 voor de Nintendo64. Een vervolg stond eigenlijk ook al in de planning echter nam Microsoft Rare over en verscheen er een heel ander deel in de vorm van de prequel Perfect Dark Zero voor de Xbox 360. Sindsdien is er eigenlijk niks met het IP gedaan…

Microsoft-studio The Initiative, een relatief nieuwe studio onder Xbox Game Studios en bestaande uit een scala aan veteraren – met onder andere oud Rockstar- en Naughty Dog-medewerkers – uit de gaming-industrie, heeft eindelijk het eerste project aangekondigd. Perfect Dark, dat dus haar oorsprong kende twintig jaar terug op de Nintendo 64, maakt een comeback.

Moet gezegd: veel is er (nog) niet bekend. De game is in een vroege ontwikkelingsfase. In de trailer, voor het eerst dus getoond tijdens The Game Awards, is een wereld te zien dat flink te lijden heeft en héél even de eerste first-person actie. Een releasedatum is ook nog niet bekend. Wel dat de game enkel uitkomt op Xbox Series S|X en de PC.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply