Ik hoor je al denken na het lezen van de titel. “Serieus? Is dít nieuws?” Ondergetekende (Jim) vindt van wel. Het betreft hier het hilarische twitter-account @KazHiraiCEO, deze stopt na volgend jaar.

De echte Kaz Hirai is een voormalig PlayStation CEO die bij het meme-publiek voornamelijk bekend staat om een aantal uitspraken bij E3 persconferenties zoals “It’s Ridge Racer, Riiiiiidge Racer! Hij werkt nog steeds bij Sony, maar is nu CEO van het gehele bedrijf in plaats van enkel de Interactive Entertainment-tak.

Het parodie-account behandeld gaming-nieuws met een sarcastische toon, vaak ten nadele van Sony-producten die door veel gamers als misstappen worden beschouwd. Knack, de PlayStation Vita en het uitstellen van titels zijn hier voorbeelden van. Het account wordt gevolgd door o.a. Shuhei Yoshida, hoofd van Worldwide Studios bij Sony Interactive Entertainment. Via een unieke tweet, waarin de schrijver buiten zijn rol stapt, geeft hij/zij aan onvoldoende het gaming-nieuws te volgen om er nog effectieve grappen over te kunnen maken.

Het account stopt niet per direct. De persoon, die vanuit het typetje tweet, wil nog over de aankomende E3 tweeten en zal daarna een einde maken aan het account. Het volledige statement zie je hieronder, evenals een aantal leuke voorbeelden!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply