Als je het internet enigzins gevolgd hebt, dan weet je dat Activision-Blizzard behoorlijk onder vuur ligt. De staat van Californië heeft voornamelijk de tak van Blizzard Entertainment voor de rechter gedaagd na een onderzoek die ruim 2 jaar heeft geduurd. Uit de eerste documenten van de rechtzaak is gebleken dat er bij Blizzard een zeer giftige cultuur is waarin vrouwen werden gediscrimineerd, sprake was van seksuele aanranding en overmatig drankgebruik. Één van de ergste gevallen is een medewerkster die een seksuele verstandhouding had met een mannelijke collega, pleegde zelfmoord nadat er naaktfoto’s van haar werden rondgestuurd.

Na controversiële interne emails en statements zijn een aantal mensen opgestapt. Één daarvan is J. Allen Brack, die voor zijn vertrek President was van Blizzard. Daarnaast stapte ook de creative director van World of Warcraft op, de director van Diablo IV en CCO Fran Townsend mocht ook haar koffers pakken.


McCree zoals deze werd onthuld in 2015

Het laatste nieuws omtrent deze zaak heeft te maken met het vertrek van Diablo IV lead designer Jesse McCree. Eerder zat deze man bij het team van o.a. World of Warcraft. De naam komt je wellicht bekend voor. Het personage McCree uit Overwatch werd namelijk naar hem vernoemd. Achteraf gezien dus een domme keuze, aangezien de naam nu ‘besmet is’ met de daden van de inspirator.

Dat ‘damage control’ de huidige status van Blizzard is, dat is wel duidelijk. Via een statement op de social media accounts van Overwatch werd bekend gemaakt dat hun geplande verhaallijn en ingame event – waar de cowboy centraal in zou staan – uitgesteld wordt. Ze gaan een nieuw verhaal schrijfen waaruit blijkt dat McCree dus een nieuwe naam krijgt. Hiermee willen ze nogmaals benadrukken dat het Overwatch-team staat voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid.

Het internet is minder enthousiast. Velen zien het als een wanhopige poging van Blizzard om vooral niet de problemen aan te pakken die binnen het bedrijf borrelen en dat dit enkel een PR-move is.

Lees het statement hieronder:

 

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply