Blizzard Entertainment heeft het erg lastig. Ze worden aangeklaagd door de staat van Californië vanwege een giftige werkomgeving die gevuld lijkt te zijn met seksuele mishandeling en discriminatie. Hierdoor hebben tientallen mensen het bedrijf al verlaten, zij het vrijwillig of niet. Een voorbeeld hiervan is hoe de naam van Overwatch-personage Jesse McCree afgelopen week is veranderd naar Cole Cassidy. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de problemen binnen het bedrijf.
Tijdens de presentatie van de nieuwe kwartaalcijfers was er meer slecht nieuws te melden. Jen Oneal, één van de opvolgers van oud-president J. Allen Brack, gaat na een aantal maanden al weg. Via een blogpost zegt ze geïnspireerd te zijn en de toekomst van Blizzard rooskleurig te zien. Mike Ybarra, die samen met Oneal de functie als co-presidentsschap overnam, gaat de functie nu alleen bekleden.

Voor gamers is dit niet zozeer boeiend, die willen gewoon weten wanneer de volgende Blizzard games uit gaat komen. Zet je maar schrap, want volgens de laatste cijfers lijkt het er op dat zowel Overwatch 2 als Diablo 4 het aankomende jaar niet gaan halen. Beide titels werden in 2019 aangekondigd. Sindsdien hebben we her en der wat nieuwe gameplay gezien, maar nog geen concrete informatie over releasedata. Beide ontwikkelteams hebben niet meer de bezetting in hoge functies die ze hadden tijdens de aankondiging. Zo is Diablo 4 zijn originele regisseur en creative director kwijt. Bij het Overwatch team zijn er ook een aantal namen weg, waaronder Jeff Kaplan, hij vertrok naar eigen zeggen omdat hij iets anders wilde doen. Het is niet gek om te bedenken dat dit soort verschuivingen zorgen voor vertraging.

Overwatch 2 wordt meer gepresenteerd als een uitbreiding op de huidige Overwatch ervaring. Spelers die enkel Overwatch 1 in bezit hebben, kunnen meedoen met de multiplayer modi en personages van het nieuwe deel. Personages krijgen nieuwe vaardigheden, er worden veel balans-patches aangebracht en de speelstanden worden veranderd van 6v6 naar 5v5. Overwatch 2 zal daarnaast een co-op campagne bevatten.

Diablo 4 is het nieuwste deel in de Actie-RPG franchise. Eerder dit jaar verscheen Diablo II: Resurrected nog op alle platforms. Deel vier moet de duistere sfeer van de remaster terugbrengen met nieuwe mechanieken en personages. Daarnaast is er ook een mobile spin-off in de maak bij Chinese ontwikkelaar Easenet. Wanneer Diablo: Immortal uitkomt is ook nog niet bekend.

Over beide games is gehint dat ze nu op zijn allervroegst in 2023 gaan uitkomen. Mocht je één van deze games op je verlanglijstje hebben staan, dan moet je dus nog wel even wachten…

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply