Tijdens de Pokémon Presents waarin de 25ste verjaardag van Pokémon werd gevierd werden twee (technisch drie) nieuwe games aangekondigd. Namelijk de geruchtmakende Sinnoh remakes en een compleet nieuwe game: Pokémon Legends Arceus.

Pokémon Legends Arceus is een open-world action-RPG die zich afspeelt in het oude Sinnoh, in deze tijd waren concepten zoals Pokémon Trainer en Pokémon Leagues nog niet bedacht, als speler krijg jij de verantwoordelijkheid om de eerste Pokédex compleet te maken. Je gaat op pad met primitieve Poké Balls en één van de drie starter Pokémon: Rowlet (grastype), Cyndaquil (vuurtype) en Oshawott (watertype)

Op de website noemt Game Freak Legends ”a bold new direction” iets waar velen al 25 jaar op hebben zitten te wachten. En daadwerkelijk een compleet nieuwe richting voor de hele reeks ziu kunnen betekenen.

In de eerste beelden is te zien hoe je door een open wereld beweegt, Poké Balls gooit en Pokémon vangt, maar ook participeert in Pokémon gevechten, deze spelen in Legends wellicht net anders dan in de traditionele games. Als je bijvoorbeeld geen Pokémon tot je beschikking hebt om te vechten zal een Wilde Pokémon jou aanvallen. Het lijkt een evolutie te zijn op de Wild Area of de DLC’s van Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Er is natuurlijk nog een hoop onduidelijk na deze aankondiging. Het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de Pokémon Arceus, die als je bekend bent met de Pokémon-lore (of de twaalfde film Pokémon: Arceus and the Jewel of Life hebt gezien) bekend staat als de Pokémon God, de schepper, kortom qua verhaal heel interessant!

We zullen nog genoeg van Pokémon Legends Arceus gaan horen, de release staat namelijk pas gepland voor begin 2022. Lees hier alles over Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl.

Bekijk hier de volledige Pokémon Presents presentatie terug.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply