Het is een keuze die op dit moment in sommige games al gemaakt kan worden maar naar verwachting wel vaker gemaakt zal kunnen worden door gamers bij next-gen consoles en games: ga je voor een hogere resolutie, of kies je voor een snellere framerate?

Nadat een high frame rate mode werd bevestigd voor Spider-Man: Miles Morales kunnen we nu daar nu ook PlayStation 5 exclusive Demon’s Souls aan toevoegen. De PS5-remake Demon’s Souls heeft laten weten deze keuze aan te bieden. Op de officiële gamepagina laat ontwikkelaar Bluepoint Games weten: “Players can choose between two graphics modes while playing Demon’s Souls: 4K Mode and High Frame Rate Mode (play with a higher targeted frame rate).’’

Om wat voor framerate het precies gaat is niet bekend. Maar het zal ongetwijfeld gaan om 60 FPS of sneller. Bij 4K zou dit dan gaan om 30 FPS. De keuze is aan de speler! De remake van Demon’s Souls komt uit op 19 november, gelijktijdig met de PlayStation 5.

Ook zal deze game gebruik gaan maken van ‘Haptic feedback’. Waarmee het, volgens de makers, mogelijk is de energie van de game in je controller te gaan voelen. Ook gaat de game gebruik maken van 3D AudioTech en is de game gemaakt om optimaal gebruik te maken van de zeer snelle SSD, wat voor snelle (nagenoeg geen) laadtijden gaat zorgen.

Moet wel gezegd: nieuw is de keuze tussen hogere framerate of resolutie niet. Ook op de PlayStation 4 en Xbox One generatie werd deze keus wel eens geboden. Het zal per game verschillen. Het wordt dus geen standaard optie, óók niet op next gen.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply