En daar is nummer vijf in de cloud gaming strijd; na Amazon (met Luna), Google (Stadia), Xbox (xCloud), Sony (PlayStation Now) is daar nu ook Facebook, dat een cloud gamingplatform uitrolt met Facebook Gaming.


Het is, net als de andere diensten, een service waar games direct via de cloud te spelen zijn. Het is nu mogelijk om dit te doen via de Facebook-app op een Anroid-telefoon of via de website van Facebook. Apple is met iOS niet mogelijk en dat komt, volgens Facebook dan, volgens de (te) strenge regels.

Facebook Gaming is overigens gratis en het is bedoeld als cloud gaming voor met name mobiele games. Het gaat om spellen als Asphalt 9: Legends, Solitaire: Arthur’s Tale, PGA TOUR Golf Shootout en Mobile Legends: Adventure. Facebook is natuurlijk al in de gaming markt actief met de VR-bril de Oculus Quest 2. Deze bril was in opspraak omdat om het stukje technologie te gebruiken een, hoe kan het ook anders, een Facebook-account verplicht is…

De dienst is overigens nog niet beschikbaar in Nederland, maar naar verwachting zal dit niet lang meer duren. Het geeft wel aan dat de strijd om de cloud gamer steeds heftiger wordt. De vijf techgiganten nemen het tegen elkaar op en dat is sowieso heel interessant om te volgen.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply