Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen de geallieerden letterlijk voet aan wal tijdens de invasie van 6 juni 1944 van Normandië op het beruchte “D-Day“. Vanaf dat moment maakte de geallieerden koers door Frankrijk richting de lage landen zoals België en Nederland maar ook richting de hoofdstad van Duitsland, Berlijn waar de oorlog tot een eind zou komen. Tijdens een slag die slechts twee weken en twee dagen duurde eindigde de oorlog met de stad Berlijn en daarmee een groot aantal van haar monumenten en gebouwen compleet verwoest…

Deze vernietiging is te aanschouwen in de nieuwe map “Berlin” die onderdeel uitmaakt van update 1.9.1. En zoals je gewend van Wargaming zijn kosten noch moeite gespaard om te zorgen dat alles er realistisch uitziet. Zie ook de video! En deze link waarbij je de verschillen tussen het archiefmateriaal en het resultaat in-game kunt zien aan de hand van een slider.

World of Tanks PC krijgt een historische map van Berlijn

Aanstaande donderdag zal er een map van Berlijn worden toegevoegd van hoe de stad er in de laatste weken van de oorlog eruit zag!

9 juni 2020 — Voor World of Tanks spelers wordt de klok teruggedraaid, helemaal terug naar 1945, want zij lanceren aanstaande donderdag de nieuwe map genaamd “Berlin” die zich afspeelt in Berlijn vlak voor de eind van de Tweede Wereldoorlog.

Het team heeft keihard gewerkt om de omgevingen, historische gebouwen en monumenten nauwkeurig en historisch accuraat na te bouwen binnen wat in de gameplay omgeving mogelijk is en met hier en daar wat kleine aanpassingen voor sfeer effecten.

Meer dan 300 bronnen moesten hiervoor geraadpleegd worden. Soms voldeden de standaard foto’s niet helemaal en zo zijn er zelfs luchtfoto’s, oude litho’s, etsen en zelfs postkaarten gebruikt.

Voor de Kroll Opera House ontbraken er materialen van een deel van de gevel, dus was er in het architecten archief gedoken die uit 1846 stamde.

Paar noemenswaardige gebouwen die erin verwerkt zijn:
Reichstag
Brandenburg Gate
Kroll Opera House
Lehrter Station (Lehrter Bahnhof)
Tiergarten Park
En meer….

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply