Returnal, is een third-person shooter psychological horror game, die we al vaker voorbij hebben zien komen, voor de PlayStation 5 is het ook de eerste exclusive die op het menu staat. Spelers kunnen op 30 april aan de slag met de nieuwe game van ontwikkelaar Housemarque.


De game zou aanvankelijk op 19 maart verschijnen, maar werd uitgesteld. Reden was dat Sony en de ontwikkelaar, Housemarque, naar eigen zeggen meer tijd nodig hadden om ‘het meest ambitieuze project’ van de studio tot nu toe vorm te geven.

Returnal is een third-person-scifishooter waarin de speler de rol van Selene aanneemt. Je beleeft als het ware je eerste moment, steeds opnieuw, op een andere planeet. Het is dus een soort rogue like game; wanneer de speler dood gaat, begint het spel opnieuw bij het crashen op een (andere) planeet. Vervolgens veranderd de wereld steeds. Doel is uiteindelijk om deze cyclus van sterven en respawnen te doorbreken.

Ook werden tijdens State of Play nieuwe beelden getoond en die beloven veel spektakel. De planeet op de video die te zien is heet Atropos.

Bekijk hieronder andere State of Play highlights:
Sfeervolle beelden Deathloop tijdens State of Play
Indieplatform game Solar Ash komt later dit jaar naar PS4 en PS5
Nieuwe beelden Five Nights at Freddy’s: Security Breach getoond
Kena: Bridge of Spirits krijgt eindelijk releasedatum

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply