Groot nieuws voor de die-hard Nintendo-fans. Voor lange tijd president van Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé legt na 15 jaar zijn functie neer als COO (Chief Operating Officer).  Daarvoor werkte hij bij o.a. het hoofdkantoor van  Pizza Hut, het Chinese voedselbedrijf Panda en een fietsfabrikant. Reggie kwam voor het eerst in de spotlights tijdens de Nintendo E3 presentatie van 2004. Daar verscheen hij met de woorden “My name is Reggie, I’m about kicking ass, taking names and we’re about making games”. Hiermee profileerde Nintendo zichzelf als het bedrijf wat gameplay boven graphics zet, iets wat duidelijk bleek toen de Wii een compleet andere kant opging dan de Xbox 360 en PlayStation 3. Andere bekende uitspraken van de man waren “My body is ready”, op het moment dat hij op een Wii Balance Board stapte. Hij stond bekend als het middelpunt van de Amerikaanse Nintendo Community en kreeg de bijnaam ‘Regginator’.

Een andere (persoonlijke favoriet) was het commentaar op de naam Wii. “We want to thank all the people who wrote good things about it, the moment you heard it…… both of you.”

Zijn manier van spreken was niet alleen een leuke aanleiding voor de nodige zelfspot, het zorgde ook voor brokken in de keel. Bijvoorbeeld wanneer Fils-Aimé de overleden President van Nintendo Saturo Iwata herdacht op The Game Awards. Hij noemde Iwata “uniek”, een woord wat in zijn visie te veel gebruikt wordt.

In april gaat Reggie het stokje door geven aan Doug Bowser. Hij gaat met pensioen om meer tijd door te brengen met zijn gezin, familie en vrienden. We kunnen dus verwachten dat Reggie nog in een laatste Direct zal verschijnen. Wellicht dat hij hier het veelgevraagde Mother 3 gaat aankondigen? Wie weet! In een video die je hieronder kan zien, legt hij uit hoe of wat.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply