Nintendo heeft vandaag meer details onthuld rondom hun online dienst. Daar waar het spelen van games online op de Nintendo Switch zoals Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en Arms nu nog helemaal gratis is. Vanaf september komt daar verandering in met de lancering van de dienst; Nintendo Switch Online. Nintendo gaat hiermee Sony en Microsoft achteraan, die beide ook een dienst hebben waar je verplicht om op te abonneren, wil je online spelen. Online gamen op de Nintendo 3DS en WiiU blijft gratis.

In tegenstelling tot PlayStation Plus en Xbox Live Gold, doet Nintendo voorzichtig aan met het prijskaartje. Voor 20 euro kan je namelijk een heel jaar online spelen. Er zijn ook opties voor een maand of aantal maanden. En er is een familie-pakket beschikbaar, waarmee meerdere gekoppelde Nintendo accounts online kunnen.

Zoals verwacht houden de functies daar niet op. Exclusieve kortingen op de Nintendo eShop kunnen niet ontbreken. Een zeer gewenste functie op de Switch is het opslaan van save games via de cloud. Dit is mogelijk als je geabonneerd bent.

Daarnaast zal Nintendo ook een aantal gratis games aan abonnees aanbieden. Tot dusver zijn er 10 NES games bekend gemaakt waaronder Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Ice Climber. Een leuk gebaar natuurlijk, maar wat mij betreft moet het aanbod flink omhoog. Op de lancering zullen er 20 titels zijn en ik hoop dat andere platforms en titels snel gaan volgen.

De grote vraag die veel gamers nu hebben gaat over de Virtual Console. Dit is een online winkel op de Wii, 3DS en WiiU waarmee je oudere titels kan downloaden en spelen. Nintendo heeft aan Kotaku bevestigd dat zij geen plannen hebben om een dergelijk systeem naar de Nintendo Switch te brengen. Daarmee lijkt de populaire dienst ten dode opgeschreven.

Meer info is te bekijken op de website van Nintendo Nederland. Het volledige persbericht zie je hieronder:

8 mei 2018 – Nintendo’s komende Nintendo Switch Online-ledenservice is een betaalde dienst met verschillende functies. De dienst laat gebruikers online spelen in compatibele Nintendo Switch-games, biedt toegang tot een groeiende bibliotheek klassieke NES-games met toegevoegde online-ondersteuning, verleent voor de meeste games een opslagcloud-dienst voor de back-up van savedata, en extra functies voor Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets die de online-ervaring uitbreiden bij compatibele games.

 

Hieronder vind je meer informatie over Nintendo Switch Online, inclusief prijzen, uitleg van de opslagcloudback-up, en aanvullende informatie over de klassieke NES-spellen die leden kunnen spelen wanneer de dienst in september wordt gelanceerd.

Europese prijzen: Diverse prijspunten bieden betaalbare opties voor verschillende spelers.

Individueel lidmaatschap:

  • Een maand (30 dagen): € 3,99
  • Drie maanden (90 dagen): € 7,99
  • Twaalf maanden (365 dagen): € 19,99

Familielidmaatschap: (twaalf maanden/365 dagen): € 34,99

Met een familielidmaatschap kunnen maximaal acht Nintendo-accounthouders de Nintendo Switch Online-ledenservice gebruiken, zelfs op verschillende consoles.

 

Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online: Leden hebben toegang tot Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, een verzameling klassieke NES-games. De collectie bevat in eerste instantie twintig spellen en daar worden nog regelmatig games aan toegevoegd. Bij de lancering krijgen de eerder aangekondigde games Balloon Fight, Dr. Mario en Super Mario Bros. 3 versterking van Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros., Tennis en tien andere games die later worden bekendgemaakt. Voor het eerst kunnen spelers deze games online spelen. Afhankelijk van de game, kunnen spelers met en tegen vrienden spelen, of om beurten spelen. Vrienden kunnen zelfs met elkaar meekijken bij het spelen van single-player-games en op elk moment ‘de controller doorgeven’. Elke klasieke NES-game ondersteunt voicechat via de Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets. Het wordt ook mogelijk om deze games offline te spelen.

 

Opslagcloudback-up: Bij gebruik van Nintendo Switch Online, wordt bij de meeste Nintendo Switch-games een online back-up gemaakt van opgeslagen gegevens. Dit is geweldig voor mensen die hun gegevens willen terughalen wanneer ze een Nintendo Switch-systeem verliezen, bij een defect systeem of wanneer ze een ander Nintendo Switch-systeem aanschaffen.

 

Online Play: Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is vereist om online te kunnen spelen in vele huidige en komende Nintendo Switch-games, inclusief Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS, Mario Tennis Aces en Sushi Striker: The Way of Sushido.

 

Nintendo Switch Online-app: De Nintendo Switch Online-app voor smartphones en tablets verbetert de online ervaring voor compatibele games met voice-chat en andere functies. Op de website van Nintendo staat meer informatie over de Nintendo Switch Online-dienst.

 

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply