Na een ware tsunami aan geruchten omtrent een nieuw model voor de Nintendo Switch, is de aap nu eindelijk uit de mouw. Het bedrijf achter de handheld/console hybride heeft nu onthuld wat de “Nintendo Switch Pro” gaat zijn. Verrassend genoeg heeft het geen naam zoals we het bedrijf eerder een naam hebben zien geven aan revisies zoals ‘XL’ of ‘New’ zoals bij de Nintendo 3Ds. De nieuwe variant heeft officieel de naam Nintendo Switch (OLED-model). Zoals je wellicht kan raden is de grootste nieuwe feature een OLED scherm. Bij OLED schermen geeft elke pixel op het scherm individueel licht, waardoor de kleuren beter naar voren komen. Steeds meer televisies, mobiele telefoons en monitoren gebruiken deze techniek. De PlayStation Vita was de eerste gaming handheld met dit type scherm. Bij de Nintendo Switch blijft de resolutie van het scherm hangen op een resolutie van 1280×720, de grootte is 17,78 cm.

De Nintendo Switch OLED bevat daarnaast een beter verstelbare klep achterop de handheld zodat het makkelijker is om neer te zetten. De speakers zijn volgens het bedrijf ook verbeterd. Daarnaast komt er een nieuw dock bij het systeem die – naast een nieuwe look – een interne LAN aansluiting bevat. Aangezien dit een nieuwe versie van de console is, krijg je er ook twee JoyCon controllers bij die aan het systeem geklikt kunnen worden. Deze bevatten geen veranderingen bij dit model.

Over het internet zijn de reacties gemengd, zoals verwacht. Sommige gamers hadden door de vele geruchten verwacht dat er intern ook iets zou veranderen aan de Switch zodat er grafisch zwaardere games mogelijk zouden zijn. Met de aankondiging van dit model lijken dat soort revisies van de tafel. Andere Nintendo liefhebbers zijn er juist enthousiast over en kunnen niet wachten om met deze nieuwe versie aan de slag te gaan.

Op 8 oktober dit jaar verschijnt de Nintendo Switch OLED. Een prijs is officieel nog niet bekend gemaakt, maar in Amerika worden er bedragen genoemd van 349 dollar. We kunnen ervanuit gaan dat dit simpelweg naar euro’s vertaald gaan worden. Check hieronder de trailer en het volledige persbericht!

Persbericht:

6 juli 2021 – De Nintendo Switch-familie mag een nieuw lid welkom heten. De Nintendo Switch (OLED-model) wordt op 8 oktober uitgebracht en geeft spelers een nieuwe optie voor het spelen van de enorme catalogus aan games op de Nintendo Switch.
De Nintendo Switch (OLED-model) is qua afmetingen vergelijkbaar met het Nintendo Switch-systeem, maar beschikt over een groter scherm van 7 inch met OLED-technologie voor intense kleuren en een hoog contrast. Daarnaast heeft de Nintendo Switch (OLED-model) een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, een nieuwe houder met een LAN-poort voor een stabiele online-ervaring, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio voor de handheld- en tafelstijl. Net als met de Nintendo Switch kunnen spelers met de Nintendo Switch (OLED-model) op de tv spelen en de Joy-Con-controllers delen om samen te spelen.
En net als de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite kun je de Nintendo Switch (OLED-model) overal mee naartoe nemen om te spelen waar je maar wilt. Er zal ook een Nintendo Switch-etui en beschermfolie verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch (OLED-model).
De Nintendo Switch (OLED-model) wordt uitgebracht op 8 oktober, op dezelfde dag dat ook Metroid Dread wordt uitgebracht. Die game is een direct vervolg op Metroid Fusion en is de nieuwste telg in de 2D-Metroid-saga die begon met het oorspronkelijke Metroid op de NES. Met het OLED-scherm wordt het nieuwste avontuur van de intergalactische premiejager Samus Aran in Metroid Dread nog intenser.
Op de Nintendo Switch (OLED-model) zullen spelers verbeteringen ervaren in alle drie de speelstijlen:
  • Tv-stijl: Plaats de Nintendo Switch (OLED-model) in de houder om Nintendo Switch-games op de tv te spelen. Dankzij de ingebouwde LAN-poort hebben spelers een extra optie om een onlineverbinding te maken in de tv-stijl.
  • Tafelstijl: Klap de standaard van het spelsysteem uit en gebruik het scherm om multiplayergames te spelen met de twee inbegrepen Joy-Con-controllers. De brede verstelbare standaard zorgt voor een stevige basis voor elke speelsessie. Ook kunnen spelers het spelsysteem in elke gewenste kijkhoek instellen, zodat altijd goed zichtbaar is wat er op het scherm gebeurt.
  • Handheldstijl: Gebruikers kunnen het spelsysteem overal mee naartoe nemen in de handheldstijl en lokaal* of online** met vrienden spelen. Het OLED-scherm van 7 inch biedt intense kleuren en een hoog contrast.
Op de releasedag zal het spelsysteem verkrijgbaar zijn in twee kleurstellingen:
  • Nintendo Switch (OLED-model) met witte Joy-Con-controllers: bevat witte Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een witte houder.
  • Nintendo Switch (OLED-model) met neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers: bevat neonrode en neonblauwe Joy-Con-controllers, een zwarte hoofdunit en een zwarte houder.
Alle reeds uitgebrachte Joy-Con-controllers voor de Nintendo Switch zijn compatibel met dit nieuwe model. Bovendien is de Nintendo Switch (OLED-model) compatibel met de gehele catalogus aan Nintendo Switch-games.***
Mocht je dit nieuwe spelsysteem in huis halen en je digitale games en opgeslagen gegevens van een andere Nintendo Switch willen overdragen, dan kun je op de supportpagina Je gebruikersgegevens overdragen lezen hoe je dat kunt doen.
De Nintendo Switch (OLED-model), die wordt uitgebracht op 8 oktober, bevat een OLED-scherm van 7 inch met intense kleuren, een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, een nieuwe houder met LAN-poort, en meer. Net als de Nintendo Switch is de Ni
Published

Comments

No Comments

Leave a Reply