Het is momenteel de best verkopende game console: de Nintendo Switch. De cijfers zijn inmiddels duizelingwekkend te noemen. Uit de jaarcijfers van Nintendo is gebleken dat tot eind 2020 er maar liefst wereldwijd 79,87 miljoen Nintendo Switch-exemplaren (hier hoort ook de Nintendo Switch Lite bij) zijn verkocht.

Even ter verduidelijking: daarmee kruipt de Switch in de ranglijst aller tijden richting de Game Boy Advance-familie (81,51 miljoen). Daarboven staat dan Xbox 360 (84 miljoen) en PlayStation 3 (87,4 miljoen).

De best verkopende console/handheld van Nintendo aller tijden is de Nintendo DS-familie (154,02 miljoen). De best verkopende Nintendo console is de Wii met 101,63 miljoen. Hoe kan het ook anders, de PlayStation 2, blijft de nummer 1 met 155 miljoen.

Echter moet worden gezegd: de Nintendo Switch is nog niet aan het einde van haar levensduur. De lancering was in 2017. Er is ondanks de vele geruchten nog geen Pro aangekondigd, dus voorlopig gaat deze console nog wel even mee. Omdat de PlayStation 5 en Xbox Series X amper te krijgen is, zullen de cijfers naar verwachting nog wel stijgen.

Geheim achter het succes is de exclusive games. Deze staan haast allemaal in de top van meest verkochte Switch-games. Zie Mario Kart 8 Deluxe (33,41 miljoen), Animal Crossing (31,18 miljoen), Super Smash Bros Ultimate (22,85 miljoen) en The Legend of Zelda: Breath of the Wild (21,45 miljoen). Ook Pokémon Sword en Shield deden het goed met 20,35 miljoen verkopen.

Voor liefhebbers, het volledige jaarverslag is hier te vinden.

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply