Na weken van geruchten en gelekte accessoires van verschillende webwinkels is het vandaag dan officieel zover. Nintendo heeft de Nintendo Switch Lite aangekondigd. Een compactere versie van de console/handheld hybride die een paar grote verschillen heeft ten opzichte van de huidige Nintendo Switch. Zo is de Lite gemaakt als enkel een handheld en kan niet op een televisie aangesloten worden. Daarnaast heeft deze versie geen JoyCon-controllers die je van het systeem af kan halen. In plaats daarvan zitten de controls, zoals bij andere handhelds in de hardware.

Hierdoor is onder andere de HD Rumble verwijderd en zijn er enkele games niet speelbaar op deze versie. 1,2 Switch werd in de presentatie vernoemd. Voor splitscreen multiplayer moet nu dus een extra controller aangeschaft worden. Verder zijn de richtknoppen aan de linkerkant vervangen door de klassieke D-Pad.

Nintendo Switch Lite dient dus als een goedkoper alternatief en komt 20 september wereldwijd uit in 3 verschillende kleuren. Alhoewel Nintendo Benelux officieel nog geen prijs heeft aangekondigd, is uit andere delen van de wereld duidelijk dat het om een prijskaartje van 199 dollar gaat. We kunnen ervanuit gaan dat dit 199 euro wordt.

Mocht je overigens interesse hebben in een Nintendo Switch die nog wel alle functies heeft, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het huidige Switch-model blijft in productie.

Wat vind jij? Ben je door het lagere prijskaartje nu meer geneigd een Nintendo Switch te halen of houd je het liever bij de hybride?

Check hieronder de presentatie en het volledige persbericht.


10 juli 2019 – Nintendo heeft vandaag in een video de Nintendo Switch Litegeïntroduceerd. Dat is een spelsysteem dat speciaal is ontworpen om Nintendo Switch-games in de handheldstijl te spelen. De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren leverbaar zijn: geel, grijs en turkoois. Daarnaast zal er een etui en beschermfolie voor de Nintendo Switch Lite verkrijgbaar zijn. Ga naar de officiële Nintendo Switch Lite-website om de introductievideo van de Nintendo Switch Lite opnieuw te bekijken.


Het vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch-familie werd in maart 2017 op de markt gebracht en is te gebruiken in drie verschillende speelstijlen. Zo kun je in de tv-stijl spelen door het systeem in een Nintendo Switch-houder te plaatsen, kun je in de tafelstijl met of tegen andere spelers spelen door Joy-Con-controllers te delen en kun je in de handheldstijl spelen. Het spelsysteem wordt geleverd met twee grijze Joy-Con-controllers of met een neonrode en een neonblauwe Joy-Con-controller.


Bij de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd. Ook is hij compacter dan het vlaggenschipmodel. Bovendien heeft de Nintendo Switch Lite geen standaard en omdat het apparaat speciaal is ontwikkeld als handheldsysteem, kun je het niet aansluiten op een televisie. Daarom wordt het systeem zonder houder of HDMI-kabel geleverd. Op de officiële Nintendo Switch-website kun je alle verschillen tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite bekijken.


Op het nieuwe apparaat kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen*, hoewel sommige games enkele beperkingen zullen hebben. Raadpleeg de achterkant van de verpakking van een game en de productinformatie op de officiële Nintendo-website om meer te weten te komen over welke functies zijn inbegrepen en welke speelstijlen worden ondersteund in specifieke games.
 
Vanaf de release is de Nintendo Switch Lite in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zal Nintendo op 8 november een speciale Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition** op de markt brengen, met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield. In Pokémon Sword en Pokémon Shield beleef je een gloednieuw avontuur in Galar, een wereld vol nieuwe Pokémon om te vangen, te ruilen en tegen te vechten. In Galar moet je proberen het geheim achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te ontrafelen. De Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition zal verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt.


Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-bezitters kunnen via Nintendo Switch Online*** of lokale draadloze multiplayer**** met elkaar spelen in compatibele multiplayergames, zoals Super Mario Maker 2Mario Kart 8 DeluxeSplatoon 2 en Super Smash Bros. Ultimate.


Ga voor meer informatie over de Nintendo Switch Lite naar de officiële Nintendo Switch-website.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply