Vanaf 28 juli is de New Nintendo 2DS XL verkrijgbaar in Europa, zodat spelers een systeem kunnen kiezen dat het midden houdt tussen de Nintendo 2DS en de New Nintendo 3DS XL. De New Nintendo 2DS XL komt op dezelfde dag uit als drie grote, nieuwe games voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen: Hey! PIKMIN, Miitopia en Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren?

Op de New Nintendo 2DS XL kun je alle Nintendo 3DS-games in 2D spelen. Dankzij het grote scherm van 4,88 inch en met een gewicht van slechts 260 gram is dit een nieuw soort Nintendo 2DS. De New Nintendo 2DS XL zal te verkrijgen zijn in de kleurencombinaties: zwart + turkoois en wit + oranje.

Het is systeem is lichter dan de New Nintendo 3DS XL, maar het is net zo krachtig. Bovendien zit er een ingebouwde NFC-sensor in, zodat je amiibo-kaarten en -figuurtjes (apart verkrijgbaar) met het systeem kunt gebruiken. Op de New Nintendo 2DS XL kun je in 2D alle games spelen die ooit zijn uitgebracht voor de Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS en Nintendo DS.

 

Betere besturing
Op de New Nintendo 2DS XL vind je een C-stick en ZL/ZR-knoppen, waardoor je betere besturingsmogelijkheden hebt in compatibele games. De reactie van de C-stick hangt af van hoe hard je hem indrukt, wat een zeer nauwkeurige besturing mogelijk maakt.

Gebruik amiibo
In het onderste scherm zit een NFC-sensor. Als je er een amiibo (apart verkrijgbaar) tegen aan houdt terwijl je compatibele software speelt, kun je gegevens op de amiibo zetten en je games op verrassende manieren een boost geven!
Hey! PIKMIN
In deze gloednieuwe Pikmin-game loodsen spelers Captain Olimar door side-scrolling levels in 2D en moeten ze sprankliumzaden verzamelen om Olimars ruimteschip, de Dolphin II, van brandstof te voorzien, zodat hij de planeet achter zich kan laten. Met behulp van het touchscreen kunnen spelers Pikmin naar vijanden en voorwerpen gooien. Op die manier kun je roofdieren verslaan en de talloze puzzels oplossen die Olimar tijdens zijn avontuur tegenkomt.

Miitopia
Ga op avontuur met je Mii en met bevriende Mii-personages in Miitopia. Laat de Mii-personages diverse rollen spelen en lach je een breuk wanneer ze samenwerken om de duistere heerser te verslaan, die de gezichten van de inwoners van Miitopia heeft gestolen. Spelers kunnen de Mii-personages gebruiken die ze in Miitomo of Tomodachi Life hebben gemaakt, of een compleet nieuw team uit de grond stampen. Deze lichtvoetige game heeft klassieke en strategische RPG-elementen. Je kunt bijvoorbeeld je personages aanpassen, een team opstellen en banden smeden tussen de teamleden.

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren?
Dit is het derde deel in een serie waarvan tot nu toe al meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht in Europa. In deze game kunnen spelers hun hersenen trainen met diverse uitdagende oefeningen waarbij concentratie centraal staat.

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply