Zojuist is er een gloedjenieuwe Nintendo Direct uitgezonden door, verrassing, Nintendo. De Japanse uitgever en consolemaker gaat een flink najaar tegemoet met o.a. Pokémon Let’s Go Pikachu/Let’s Go Eevee en Super Smash Bros. Ultimate die beide uitkomen voor Nintendo Switch. Maar er is natuurlijk veel meer om naar uit te kijken en daarom zendt het bedrijf regelmatig vooropgenomen presentaties uit waarbij ze wat leuke aankondigingen doen.

De highlights? De aankondiging van Luigi’s Mansion 3, waar de presentatie mee opende. De broer van Mario gaat weer op geestenjacht in een gloednieuwe game voor de Nintendo Switch. Later werd nog benadrukt dat het eerste deel, die van origine verscheen op de Nintendo Gamecube op 19 oktober naar de Nintendo 3DS komt, met een nieuwe co-op stand in de nieuwe versie.

Een ander persoonlijk hoogtepuntje is de lading aan Final Fantasy games die naar de Nintendo Switch komen. Telt u even mee. World of Final Fantasy Maxima, Final Fantasy XV Pocket Edition HD, Chocobo’s Mystery Dungeon: Everybuddy, Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered (omg), Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Final Fantasy X+X-2 HD Remaster. Dat zijn 8 releases, met 9 games. Je vraagt je natuurlijk af waarom games zoals de oudere delen of deeltje VIII ontbreekt, maar we mogen niet klagen denk ik zo. Al deze ports worden in 2019 verwacht.

 

Dan mag natuurlijk dé grote aankondiging van de avond niet ontbreken. Een leuk moment tijdens de Direct is dat Isabelle uit Animal Crossing lang in beeld kwam met de aankondiging dat zij speelbaar is in Smash. De Animal Crossing fans voelden op dat moment dat ze getrollt werden. Maar daarna kwam het hoge woord eruit; Animal Crossing komt naar Switch in 2019.

Er is nog veel meer aangekondigd, zoals NES controllers die samen met de online dienst verschijnen, een titel en releaseperiode voor de Yoshi game, New Super Mario Bros U Deluxe en nog veel meer. Bekijk hieronder de presentatie en lees het persbericht!

14 september 2018 – Nintendo heeft in een nieuwe Nintendo Direct-videopresentatie onthuld dat er nieuwe games in twee grote Nintendo-series in ontwikkeling zijn voor de Nintendo SwitchAnimal Crossing for Nintendo Switch (voorlopige titel), wat een nieuwe hoofdgame in de Animal Crossing-serie zal zijn, en Luigi’s Mansion 3 (voorlopige titel) worden in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch uitgebracht. In de videopresentatie werd ook een Nintendo Switch-hardwarebundel van Super Smash Bros. Ultimate aan het licht gebracht. Ga naar de Nintendo Direct-website om de hele Nintendo Direct-video opnieuw te bekijken.
De Nintendo Direct-presentatie toonde zelfs nog meer games die naar de Nintendo Switch komen, waaronder een gigantische collectie klassieke FINAL FANTASY-games, een HD-remake van het zo geliefde Katamari Damacy, en volledig aangepaste versies van populaire bord- en kaartspellen als Carcassonne en Pandemic.
Als dat al niet genoeg is, werd er ook meer informatie gegeven over de betaalde Nintendo Switch Online-ledenservice, die op 19 september van start gaat, werden er verschillende Nintendo 3DS-games in de schijnwerpers gezet, en werd er meer bekendgemaakt over reeds aangekondigde Nintendo Switch-games als Yoshi’s Crafted WorldDAEMON X MACHINA en Mega Man 11.
Dit waren enkele hoogtepunten die in de video zaten:
Nintendo Switch
 • Animal Crossing for Nintendo Switch (voorlopige titel): er staat voor 2019 een nieuwe hoofdgame in de Animal Crossing-serie, de eerste sinds Animal Crossing: New Leaf in 2013 op de Nintendo 3DS debuteerde, op de planning voor een exclusieve release op de Nintendo Switch.
 • Isabelle mengt zich in de strijd!: Isabelle uit de Animal Crossing-serie legt haar werk eventjes neer en voegt zich bij de selectie als speelbare vechter in Super Smash Bros. Ultimate.
 • Luigi’s Mansion 3 (voorlopige titel): het volgende avontuur in de griezelserie is momenteel in ontwikkeling en zal in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch worden uitgebracht.
 • Nintendo Switch Online: met Nintendo Switch Online krijgen leden toegang tot online spelen, een opslagcloud waarin ze spelgegevens van ondersteunde games kunnen opslaan, de groeiende selectie NES-games van NES – Nintendo Switch Online (die ook online gespeeld kunnen worden), speciale aanbiedingen en een smartphone-app waarmee spelers online gamesessies nog leuker kunnen maken. Naast Splatoon 2 zullen meer games met de app ondersteuning krijgen om te voicechatten, waaronder Mario Kart 8 DeluxeARMS en Mario Tennis Aces. Nintendo Switch-bezitters worden niet automatisch lid wanneer de service op 19 september van start gaat, dus ze zullen een individueel of familielidmaatschap moeten aanschaffen om in ondersteunde games online te kunnen blijven spelen. Ga naar https://www.nintendo.nl/switchonline voor meer informatie over de service. Vanaf de release kun je twintig NES-games spelen, waaronder Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda, het nieuw aangekondigde Pro Wrestling, dat voor het eerst sinds de release in 1987 verkrijgbaar is, en Ice Hockey. Daarnaast worden er regelmatig meer games toegevoegd.
 • Nintendo Entertainment System-controllers: Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online spelen zal nog authentieker aanvoelen als je de nieuwe, draadloze Nintendo Entertainment System-controllers gebruikt. Alleen leden van Nintendo Switch Online kunnen deze controllers kopen. Deze remake van de originele, iconische NES-controller wordt geleverd in een pakket van twee en kost € 59,99. Je kunt de controller opladen door hem vast te maken aan een Nintendo Switch-systeem dat in de houder zit. Leden kunnen deze NES-controllers vanaf 19 september alvast bestellen. Ga voor meer informatie naar https://nintendoswitchonline.nintendo.nl/
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: je kunt met tot wel vier spelers tegelijk genieten van deze opgefriste versie van de klassieke Wii U-game wanneer deze op 11 januari 2019 naar de Nintendo Switch komt. Mario, Luigi en Toad keren terug als speelbare personages en worden bijgestaan door Nabbit en Toadette. Laatstgenoemde kan veranderen in het nieuwe personage Peachette door een superkroon op te pakken. Zo hebben beginners nieuwe manieren tot hun beschikking om samen met vrienden en familie te spelen. New Super Mario Bros. U Deluxe zal ook New Super Luigi U bevatten, de eerste platformgame met Luigi in de hoofdrol, en wordt gratis meegeleverd. De games hebben samen 164 levels die je kunt spelen.
 • Yoshi’s Crafted World: speel als een schattige Yoshi en reis door een knutselwereld die is opgebouwd uit allerlei huishoudartikelen, zoals dozen en papieren bekertjes, in dit nieuwe platformavontuur voor de Nintendo Switch. Nadat je een level hebt voltooid, kun je aan het einde beginnen en terug naar het begin zien te komen aan de “keerzijde”, de andere kant van het level, om nieuwe geheimen te ontdekken. Yoshi’s Crafted World komt in het voorjaar van 2019 uit voor de Nintendo Switch.
 • Nintendo Switch Super Smash Bros.™ Ultimate edition: deze komende Nintendo Switch-bundel bevat het Nintendo Switch-systeem, geheel met Joy-Con-controllers en houder in Super Smash Bros Ultimate-stijl, en een downloadcode voor Super Smash Bros. Ultimate. De Nintendo Switch Super Smash Bros.™ Ultimate edition komt uit op 16 november. (Je kunt de downloadcode voor de game niet gebruiken tot de game op 7 december wordt uitgebracht.)
 • FINAL FANTASY-gekte: er komen HD-versies van enkele van de meest geliefde FINAL FANTASY-games ooit naar de Nintendo Switch, waaronder FINAL FANTASY VII, FINAL FANTASY XII: The Zodiac Age, FINAL FANTASY IX, FINAL FANTASY X en FINAL FANTASY X-2. Dit is de eerste keer dat deze FINAL FANTASY-games op een Nintendo-systeem speelbaar zijn. Daarnaast zal FINAL FANTASY XV Pocket Edition HD eerdaags verkrijgbaar zijn als download in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch en zullen er binnenkort drie andere games uit de FINAL FANTASY-reeks worden uitgebracht voor de Nintendo Switch: de verbeterde editie van WORLD OF FINAL FANTASY MAXIMA komt uit op 6 november, Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY! komt deze winter uit en de coöp-game FINAL FANTASY CRYSTAL CHRONICLES Remastered Edition, die oorspronkelijk voor de Nintendo GameCube is uitgebracht, komt in 2019 naar de Nintendo Switch en bevat een online multiplayerstand waarvoor je geen kabel nodig hebt.
 • TOWN (voorlopige titel): Game Freak, de ontwikkelaar van de Pokémon-serie, ontwikkelt een nieuwe RPG die exclusief voor de Nintendo Switch is. In TOWN moeten spelers korte metten maken met een invasie van monsters. De hele game speelt zich af in een klein dorpje. TOWN komt in 2019 uit voor de Nintendo Switch.
 • Super Mario Party: in de nieuwe stand Beat-baas kunnen tot wel vier spelers elk een Joy-Con ter hand nemen en hun heupen losgooien met ritmische gameplay, terwijl de stand Wilde wateren voor de eerste keer in de serie een coöp-stand voor maximaal vier spelers biedt. Daarnaast heeft de game 80 gloednieuwe minigames, een Weg der uitdagingen voor één speler, de minigamestand Online Mariothon en nog veel meer. Super Mario Party komt op 5 oktober uit voor de Nintendo Switch en je kunt de game alvast bestellen in de Nintendo eShop en op de officiële Super Mario Party-website. Kopers krijgen dan zelfs dubbele gouden punten in My Nintendo zodra de game is uitgebracht.
 • Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!: tijdens hun avontuur kunnen spelers hun partner-Pokémon (Pikachu of Eevee) gebruiken om obstakels te overwinnen met geheime technieken. Dat zijn vaardigheden die alleen je partner-Pokémon kan gebruiken. Op die manier kun je bijvoorbeeld bomen omhakken, over water reizen en door de lucht vliegen. Beide games zijn vanaf 16 november exclusief voor de Nintendo Switch verkrijgbaar. Op dezelfde dag zal er ook een bundel met een Nintendo Switch-systeem waarop Pikachu en Eevee zijn afgebeeld, Joy-Con in Pikachu- en Eevee-stijl, een Nintendo Switch-houder met kleurrijke artwork van Pikachu en Eevee, een voorgeïnstalleerde versie van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee!, en een Poké Ball Plus-controller worden uitgebracht.
 • Katamari Damacy REROLL: opgeruimd staat netjes! Er komt een HD-remaster van het klassieke Katamari Damacy naar de Nintendo Switch, geheel met HD-trilfunctie, bewegingsbesturing en multiplayerondersteuning met de Joy-Con. Katamari Damacy REROLL rolt deze winter naar de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Asmodee Digital: Asmodee Games brengt vanaf december volledig aangepaste versies van de meest populaire bord- en kaartspellen naar de Nintendo Switch, zoals Carcassonne, The Lord of the Rings: Living Card Game, Pandemic, Munchkin en Catan.
 • DAEMON X MACHINA: in deze stijlvolle actiegame, die voor het eerst op E3 werd onthuld, staan de wereld en haar inwoners op het randje van de afgrond. Spelers zullen als huurling een krachtpak besturen dat een Arsenal wordt genoemd en het opnemen tegen een op hol geslagen kunstmatige intelligentie. Versla vijanden en verzamel onderdelen die je direct kunt uitrusten of terug naar de basis kunt brengen om nieuw wapentuig te ontwikkelen. Verrijk je tactieken door te wisselen tussen projectielen en melee-aanvallen of ga te voet verder om een voordeel in het gevecht te krijgen. DAEMON X MACHINA komt in 2019 uit voor de Nintendo Switch.
 • Capcom Beat ’Em Up Bundle: enkele van de meest klassieke arcadegames van Capcom, zoals Final Fight, Captain Commando en Knights of the Round, komen naar de Nintendo Switch. Je kunt de games ook lokaal of online met maximaal vier spelers spelen. Deze bundel bevat ook games die nog nooit eerder op spelcomputers voor thuis zijn uitgebracht, zoals Armored Warriors, en Battle Circuit, en is vanaf 18 september verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.
 • Cities: Skylines: de veelgeprezen stedenbouwgame is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. Dat betekent dat spelers grondstoffen kunnen beheren, de levenskwaliteit kunnen verbeteren, het bedrijfsleven kunnen opbouwen en groei kunnen stimuleren waar en wanneer ze maar willen.
 • Civilization VI: de veelgeprezen strategiegame komt op 16 november niet zomaar naar de Nintendo Switch: hij komt met een exclusieve draadloze LAN-multiplayerstand voor maximaal vier spelers.
 • Mega Man 11: Mega Man 11 knalt op 2 oktober naar de Nintendo Switch en er is al een gratis demo verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Daarnaast kunnen spelers nuttige in-game items vrijspelen voor in de volledige game door de Mega Man-amiibo van de Super Smash Bros.-serie te gebruiken.
 • Versie 4-update voor Splatoon 2: vanaf vandaag komt de eerste lading nieuwe wapens uit de Kensa Collection naar Splatoon 2 als onderdeel van de nieuwe versie 4.0-update. Deze bekende wapens zijn gespoten in een stijlvol monotoon ontwerp. Daarnaast komen er flinke Splatfest-aanpassingen. Versie 4.1 komt begin oktober en bevat een nieuw level, nieuwe songs en meer wapens uit de Kensa Collection, inclusief nieuwe sub- en speciale wapens.
 • Mario Tennis Aces-versie 2.0: nadat spelers op 19 september een gratis update voor de sportgame hebben gedownload, krijgen ze toegang tot een nieuwe online coöp-stand waarin spelers met andere spelers missies kunnen aangaan die slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn. Als spelers opdrachten voltooien terwijl deze missies actief zijn, krijgen ze nieuwe outfits, personages met alternatieve kleuren en meer. Je kunt je ook alvast verheugen op nieuwe speelbare personages die naar de tennisbaan zullen komen, zoals Birdo, Shy Guy, Koopa Paratroopa en Petey Piranha.
 • Diablo III: Eternal Collection: in de Nintendo Switch-versie van deze klassieke actie-RPG worden spelers op een reis door Sanctuarium gestuurd. Hier zullen ze de legers van de hel moeten uitroeien en bergen buit moeten verzamelen met een van de zeven speelbare klassen. Tot wel vier spelers kunnen samen op avontuur gaan in de lokale of online-multiplayerstand. De Nintendo Switch-versie van de game bevat een exclusief cosmetisch Ganondorf-pantser, ondersteuning voor alle huidige amiibo-figuurtjes en meer. Diablo III: Eternal Collection wordt op 2 november uitgebracht.
 • Starlink: Battle for Atlas: voer verschillende manoeuvres uit en versla het team van Wolf in Star Fox-missies die exclusief zijn voor de Nintendo Switch-versie van de game. Starlink: Battle for Atlas komt op 16 oktober uit voor de Nintendo Switch.
 • Er komen twee RPG’s!: fans die altijd en overal RPG’s willen spelen hebben geluk. The World Ends with You -Final Remix- van SQUARE ENIX komt uit op 12 oktober, en Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country komt uit op 14 september voor Xenoblade Chronicles 2-bezitters die de Expansion Pass hebben, alvorens de game op 21 september als aparte gamecardversie wordt uitgebracht.
 • Warframe: spelers kunnen met 38 miljoen andere spelers meedoen aan gratis coöp-ruimteninja-actie wanneer Warframe op 20 november wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Just Dance 2019: met Just Dance op de Nintendo Switch kunnen spelers thuis, in het park of zelfs bij de tandarts swingen op de muziek van Camila Cabello, Bruno Mars en Cardi B. Just Dance 2019 komt uit op 26 oktober.
 • EA SPORTS FIFA 19: EA SPORTS FIFA 19 nadert met rasse schreden. Begin maar alvast met de warming-up, want de game komt op 28 september uit voor de Nintendo Switch.
 • Team Sonic Racing: Team Sonic Racing komt deze winter uit voor de Nintendo Switch.
 • NBA 2K19: de best gewaardeerde basketbalsimulatie-franchise keert terug op de Nintendo Switch met NBA 2K19. De game is nu verkrijgbaar.
 • NBA 2K Playgrounds 2: maak je maar klaar voor het vervolg op de populaire NBA-arcadegame, want NBA 2K Playgrounds 2 komt dit najaar naar de Nintendo Switch.
 • LEGO DC Super-Villains: vanwaar die ernst? Speel als The Joker, Harley, Lex Luthor en de rest van het gespuis in LEGO DC Super-Villains. De game wordt op 19 oktober voor de Nintendo Switch uitgebracht.
Nintendo 3DS
 • Kirby’s Extra Epic Yarn: de populaire Wii-game Kirby’s Epic Yarn komt naar de Nintendo 3DS. Elk level uit de originele Wii-versie is van de naald tot de draad weer aanwezig, maar deze Nintendo 3DS-versie is opgelapt met nieuwe functies. Zo kun je grotere bollen garen maken, kun je de wind aanwakkeren om kralen binnen te harken en zijn er twee nieuwe spelstanden waarin de bekende personages King Dedede en Meta Knight hun gezicht laten zien. Kirby’s Extra Epic Yarn komt volgens de planning in 2019 uit voor de diverse Nintendo 3DS-systemen.
 • Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey: een van de meest geprezen games in de RPG-reeks van Mario & Luigi krijgt een remake op de Nintendo 3DS. Naast dat de graphics van de game zijn opgefrist en de gameplay een opknapbeurt heeft gekregen, kun je ook een zijverhaal beleven met Bowser Jr., waarin hij een leger samenstelt, formaties maakt, zijn bondgenoten ondersteunt met diverse moves en vooral veel chaos veroorzaakt (op de meest vermakelijke manier). Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey zal vanaf 25 januari bewijzen dat twee avonturen beter zijn dan één.
 • Luigi’s Mansion: als twee spelers de game hebben, kunnen ze samen op griezeltocht gaan in Luigi’s Mansion, een remake van de Nintendo GameCube-klassieker voor de Nintendo 3DS. Deze nieuwe versie van de game heeft ook amiibo-ondersteuning. Als je een van de vier compatibele amiibo scant, kun je onthullen waar Boo’s zich schuilhouden, Luigi genezen als hij met Toad praat en je voordeel doen met andere bonussen. Luigi’s Mansion wordt op 19 oktober voor de diverse Nintendo 3DS-systemen uitgebracht.
 • YO-KAI WATCH BLASTERS: of je hart nu ligt bij de Red Cat Corps of de White Dog Squad, in YO-KAI WATCH BLASTERS kunnen spelers lokaal of online met elkaar samenwerken om te zegevieren in de meest extreme gevechten in de serie tot nu toe. Met de gratis “Moon Rabbit Crew”-update op 27 september worden nieuwe missies, nieuwe gebieden om te ontdekken, nieuwe Yo-kai om bevriend mee te raken en nieuwe Big Boss Yo-kai toegevoegd. YO-KAI WATCH BLASTERS: Red Cat Corps en YO-KAI WATCH BLASTERS: White Dog Squad zijn nu verkrijgbaar.

 

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply