Nintendo maakt er een gewoonte van om bommetjes op Twitter te droppen. Zo werden dit jaar Paper Mario: The Origami King, Pikmin 3: Deluxe en de Nintendo Direct voor de 35ste verjaardag van Mario, allemaal nonchalant via het platform gedeeld, vandaag kunnen we nog een game aan dit rijtje toevoegen.

Nintendo komt in samenwerking met KOEI Tecmo met Hyrule Warriors: Age of Calamity. Dit is niet de eerste keer dat Nintendo samenwerkt met Koei Tecmo, de eerste en denk ik nog altijd vreemdste cross-over kwam in de vorm van Pokémon Conquest, een tactische RPG die Pokémon combineert met Nobunaga’s Ambition, een game uit de stal van Koei Tecmo.

In 2014 verscheen Hyrule Warriors voor de Nintendo DS, een cross-over van The Legend of Zelda en Dynasty Warriors, deze game kwam later nog naar Nintendo Wii U en Hyrule Warriors: Defintive Edition kwam uit in 2018.

Vandaag is Hyrule Warriors: Age of Calamity aangekondigd. Deze game, dat zich honderd jaar voor ‘The Legend Of Zelda: Breath of the Wild afspeelt, komt uit op 20 november voor de Nintendo Switch.

Nintendo komt in samenwerking met KOEI Tecmo met Hyrule Warriors: Age of Calamity. Dit is overigens niet de eerste keer dat Nintendo samenwerkt met KOEI Tecmo, de eerste, en denk ik nog altijd vreemdste cross-over kwam in 2012 in de vorm van Pokémon Conquest, een tactische RPG die Pokémon combineert met Nobunaga’s Ambition, een game uit de stal van KOEI Tecmo.

In 2014 verscheen Hyrule Warriors voor het eerst op de Wii U en later de 3DS (2016), om vervolgens in 2018 nog een Defitinive Edition release te krijgen op Nintendo Switch.

Nu krijgt de reeks een vervolg met Age of Calamity. “Ook één eeuw voor de gebeurtenissen uit Breath of The Wild, hangt het lot van Hyrule al aan een zijden draadje. Leid je troepen naar het slagveld en vecht tegen Ganon, het Onheil, in een ultieme poging om het koninkrijk te redden”, aldus Nintendo in de officiële bekendmaking.

De game wordt ontwikkeld door KOEI Tecmo, nog meer dan met het eerste deel heeft de ontwikkelaar voor verschillende zaken zoals de art direction en zelfs dialogen goed overlegd met team van The Legend of Zelda. De game is met één of twee spelers te spelen en speelt zich af tijdens de Great Calamity. Daar is eerder naar verwezen in Breath of the Wild, maar hier is niks van getoond het gaat om de oorlog tussen Calamity Ganon en Hyrule.

Verder zullen fans met bekende momenten en gezichten te maken krijgen. Zo krijg je Hyrule te zien vanuit een ander perspectief, voordat Ganon, het onheil, toesloeg. Je kunt in de huid van Link, Zelda en andere bekende personages uit de Zelda-franchise kruipen.

Ook zijn er magische Sheikah-krachten te gebruiken tijdens gevechten en kan de speler een verhaal volgen, waarmee je Hyrule redt, hetgeen wel lastig wordt, aangezien honderd jaar later het verhaal uit Breath of The Wild begint. Hoe dit plot vormgeven gaat worden moeten we afwachten, maar veelbelovend is het wel.

Bekijk hier de volledige aankondiging:

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply