Vandaag is er een nieuwe Nindies presentatie geweest. Een showcase van allerlei onafhankelijke ontwikkelaars die hun titels naar de Nintendo Switch brengen. Deze titels blijken heel belangrijk te zijn voor het platform en de studio’s die de games maken. Vaak genoeg zijn er berichten geweest dat de versie op de handheld & console hybride voor een nieuwe impuls zorgt wat betreft de franchises en financiën. En ook al zijn dit niet de meest herkenbare titels voor de casual gamer, er zitten parels tussen die zeker het spelen waard zijn! Ondanks een duur van 25 minuten, kwam er ontzettend veel voorbij! Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar het betreft hier dus allemaal Switch-titels, maar dat betekent niet persé dat de games niet op andere platforms uit komen of uit zijn!

Cuphead komt op 18 april naar Nintendo Switch. De moeilijke platformer komt, in samenwerking met Microsoft, naar het Nintendo platform. De stijl doet denken aan oude Disney-cartoons uit de jaren ’30. Een uniek geval, gezien deze game onder beheer is van het bedrijf achter de Xbox. Alhoewel de titel eerder ook al naar Steam kwam.

Brace Yourself Games, beter bekend als de makers van Crypt of the Necrodancer komen met een heuze The Legend of Zelda spin-off. De game heet Cadence of Hyrule: Crypt of the necrodancer ft. The Legend of Zelda en zal o.a. Link en Zelda als speelbare personages hebben. Het is een roguelike game waarbij de speler commando’s moet invoeren op het ritme van de muziek. In de trailer zijn een aantal ge-remixte tunes uit de Zelda-franchise te horen. De game komt dit voorjaar nog.

Eerder vandaag verscheen de trailer voor het derde seizoen van Stranger Things. Het is een groot succesverhaal voor Netflix, die de serie produceert en uitgeeft. Daar waar eerder een game in ontwikkeling was bij het nu failliete Telltale, heeft ontwikkelaar Bonus XP een andere titel gemaakt gebaseerd op de streaming-hit. Stranger Things 3 The Game komt op 4 juli uit, dezelfde dag wanneer het bingewatchen kan gaan beginnen. De game is een 16-bit actiespel die in co-op gespeeld kan worden. Zoals de serie, heeft het veel homages en knipoogjes naar de jaren ’80.

Dan was er ook nog Hollandsch glorie te zien bij deze Nindies-presentatie. Dus zet je oranje kroontje maar even op! Pine, gemaakt door Twirlbound werd opnieuw onthuld. Deze game begon als een studentenproject en werd twee jaar geleden nog getoond tijdens Indigo. De ontwikkeling lijkt doorgezet te zijn, de titel komt in augustus naar Nintendo Switch. Het is een 3D Fantasy actie-game met RPG elementen. Ontwikkelaar Vlambeer had veel nieuws te melden. Zo is roguelike shooter Nuclear Throne NU beschikbaar op Nintendo’s platform. Super Crate Box komt in april en later dit jaar gaat Vlambeer titels uitbrengen uit hun Vlambeer Arcade-reeks. Hele kleine titels die bedoeld zijn voor korte sessies, deze komen later dit jaar.

Verder werd er een unieke samenwerking aangekondigd tussen de studio Double Fine (Psychonauts, Headlander) en Bandai Namco. Zij komen met de titel Rad die gaat over een gemuteerd mens in een post-apocalyptische wereld die een spoort van bloemen en gras achterlaat waar hij loopt. Door middel van transformaties kan hij gedeeltelijk in een dier transformeren, dit dient als een extra wapen die je kan gebruiken. Het stijltje is best uniek en de actie ziet er goed uit. In de zomer wordt deze game verwacht!

Uiteraard waren er nog meer titels tijdens de showcase. Dit zijn ze op een rijtje:

  • Overland. Turn based strategy met een post-apocalyptische vibe. Komt dit najaar.
  • My Friend Pedro komt in juni uit en zal op geen andere console te vinden zijn, wel komt de titel uit voor PC.
  • Katana Zero, 2D actiespel waarin je met de tijd langzaam kan laten gaan om kogels af te weren met je zwaard. Binnen één hit ben je af. 18 april.
  • Neo Cab, waarin je als een cyberpunk-taxichauffeur speelt komt in de zomer.
  • Darkwood. Survival top down RPG met horrorsfeer. Komt in mei.
  • The Red Lantern. First Person game waarin je hondenslee beheert. Komt later dit jaar.
  • Creature in the Well. Top down actiespel met Pinball-elementen. Game bevat 15 wapens. Game wordt aangeduid als ‘easy to learn, hard to master’ Ziet er ontzettend tof uit en komt deze zomer.
  • Bloodroots. Top down actiespel waarin vele objecten als wapens gebruikt kunnen worden. Van ladders tot wielen.
  • Swim Sanity, 2D shoot ‘m up onder water komt in de zomer.
  • Blaster Master Zero II vandaag naar Nintendo Switch! 2D shoot ‘m up actie.

Bekijk de hele presentatie nog een keertje hieronder terug!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply