Kent u Turok nog? De jaren ’90 shooter was één van de bekendere games op de Nintendo 64 die samen met Goldeneye en Perfect Dark het genre – de First Person Shooter – beter maakte op de console. Op die felbegeerde Nintendo console zijn er 4 delen verschenen, met tegelijkertijd Game Boy games en een aantal releases op PC. Na een middelmatige titel op de PlayStation 2, Xbox en GameCube probeerde Propaganda Games in 2008 een reboot op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De afgelopen paar jaar heeft Nightdive de eerste twee titels nog geremastered voor moderne PC’s,

De serie staat voornamelijk bekend om het geweld en creatieve wapens. Een fan favoriet is de Cerebral Bore, die een kleine drone afvuurt die in de schedel van vijanden gaat boren, om daarna te ontploffen. Verder nam je het op tegen T-rexes, Aliens en oude beschavingen. Nu komt al die creativiteit niet enkel van een game-serie af, het is namelijk gebaseerd op een stripboekenreeks.

Kennelijk hangt het IP nog rond bij Universal. Die heeft tijdens een ontwikkelcompetitie een aantal kleinere games uitgekozen om uit te brengen. Eentje daarvan is Turok: Escape from Lost Valley en komt 25 juli uit op Steam.

Fans reageren nogal negatief op de eerste trailer. Dit komt omdat deze game de brute FPS actie vervangt door een isometrisch perspectief met hele schattige personages. Het is inderdaad nogal raar voor deze franchise om deze kant op te gaan. Persoonlijk zou ik er niet veel problemen mee hebben, ware het niet dat de serie al een tijdje in de koelkast ligt. Dit is nou niet bepaald een comeback die je zou willen zien als liefhebber.

Laat me weten wat jij er van vindt na het bekijken van de trailer!


Published

Comments

No Comments

Leave a Reply