Vandaag is er een nieuwe trailer uitgekomen voor The Dark Pictures: Man of Medan. Die titel zegt je misschien nog niet heel veel, maar wat nou als ik zeg dat deze game gemaakt wordt door het team achter Until Dawn? Horror-fans met een PlayStation 4 in huis hebben hun oren nu waarschijnlijk gespitst en met een goede reden. Until Dawn wist redelijk onverwachts één van de grote PS4-hits te worden en al snel werd de studio ingezet voor PSVR titels zoals Until Dawn: Rush of Blood en The Inpatient.

Al een tijdje is de studio een samenwerking aangegaan met uitgever Bandai Namco om een anthology aan horror-adventure titels te maken in de vorm van The Dark Pictures. Man of Medan heeft nu een releasedatum gekregen in de nieuwe trailer; 30 augustus. De game verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

De trailer ziet er wat mij betreft goed uit. Een mysterieuze sfeer op een eng spookship met keuzes die je moet maken in de stijl van Until Dawn. Alhoewel console-gamers zich dus zonder zorgen kunnen verheugen op de game, zitten PC-gamers nog wel even in twijfel. In de trailer en op de website van Bandai Namco wordt namelijk heel vaag gedaan over de PC release.

Tegenwoordig is elke game gelinkt aan een launcher. Een dienst waar je games op koopt, activeert, download, update en speelt. Steam, Origin, Uplay en GoG zijn hiervan enkele voorbeelden. Nu wordt een pre-order enkel als een “PC Digital” aangeduid. Waarom hier vaag over wordt gedaan kan een hele goede reden hebben… het wordt een (tijdelijke) Epic Games Store exclusive. Dit is een tactiek die het bedrijf achter Fortnite al een tijdje inzet. Een zak met geld neerleggen om games voor een tijdje enkel op het redelijk nieuwe platform te houden. Titels zoals The Outer Wilds, The Outer Worlds, Metro: Exodus, World War Z, Borderlands 3 en vele anderen vallen hieronder. Met name die laatste speelt een rol omdat ook bij Borderlands 3 in eerste instantie de vraag werd vermeden of de game naar Steam zou komen of niet. En wat bleek? Die game is, op PC althans, voor een half jaar enkel op de dienst van Epic te vinden.

Voor The Dark Pictures: Man of Medan is nog geen Steam-pagina te vinden, wat deze theorie zou kunnen versterken. Persoonlijk vind ik het niet heel erg, maar vele gamers hebben er wel argwaan in. Ga jij de game op PC spelen, ongeacht de launcher?

UPDATE 23/5:
Na contact gezocht te hebben met Bandai Namco, hebben wij een duidelijk antwoord gekregen over de digitale PC-release!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply