Het verkrijgen van een next-gen PlayStation console is voor veel gamers nog steeds een gigantische opdracht gezien de tekorten. Dat houdt PlayStation niet tegen om door te zetten met games en accessoires. De meest technisch gecompliceerde toevoeging voor een PlayStation is zonder twijfel een Virtual Reality headset. Voor de PS4 werd in 2016 de eerste PlayStation VR gelanceerd. De headset maakt gebruik van oudere PlayStation Move controllers – origineel ontwikkeld voor de PS3 – en de camera accessoire om VR gaming mogelijk te maken. Met de komst van de PS5 vroegen veel gamers zich af of het VR-initiatief een vervolg zou krijgen. Dit kregen we vorig jaar al bevestigd met eerste screenshots van controllers, maar nu zijn er meer details bekend gemaakt!

Als eerste de naam. Velen zijn er vanuit gegaan dat ‘PSVR2’ slechts een werktitel was. Niets is minder waar, want tijdens de Consumer Electronics Show 2022 (CES) onthulde Sony dat de headset officieel ‘PlayStation VR2’ heet. De eerder onthulde controllers hebben ook een naam gekregen, deze hebben de titel ‘Sense controllers’.

De PlayStation VR2 bevat twee OLED schermen die beide een resolutie hebben van 2000×2040 met frame rates van 90 tot 120hz. De headset hoeft slechts met één kabel aan de console gekoppeld te worden en gebruikt camera’s op de headset om te detecteren waar de controllers zijn en waar de speler staat. Er is ook sprake van ‘eye tracking’ waardoor het apparaat accurater kan bepalen waar de speler naar kijkt. Daarnaast kan de headset ook trillen om extra spanning aan games toe te voegen.

Er werd ook een nieuwe game onthuld en meteen eentje van een serieuze PlayStation franchise. De game in kwestie is Horizon: Call of the Mountain, een spin-off van de open world actie games ontwikkeld door het Nederlandse Guerilla Games. Het tweede deel – Forbidden West – verschijnt op 18 februari voor PS4 en PS5. De VR titel wordt ontwikkeld door het door PlayStation onlangs overgenomen Firesprite in samenwerking met Guerilla. Verder is er niet veel bekend, maar het lijkt er wel op alsof de intentie is dat deze titel samen met de headset moet verschijnen. De PlayStation VR2 staat vooralsnog geplanned voor eind 2022, maar er is geen exacte datum gegeven. Wel zegt PlayStation op hun blog dat er meer updates volgen dit jaar.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply