De titel zegt het eigenlijk al! Er komt een nieuwe Darksiders game aan. De franchise van THQ Nordic staat bekend als een heerlijk mengelmoesje van allerlei genres en is al 10 jaar actief. Tot dusver hebben we kunnen genieten van drie delen aan 3D Hack ’n Slash actie. De uitgever wilt niet te lang stilzitten op de serie, want vandaag is er alweer een nieuw deel aangekondigd. Het is alleen geen Darskiders IV.

Nee, de nieuwe game heet Darksiders: Genesis. Het zal een prequel zijn op de rest van de serie. In de eerste teaser trailer wordt de laatste van de Four Horsemen ge├»ntroduceerd als speelbaar personage, Strife. Hij deed mij heel erg denken aan Cade-6 uit Destiny 2. Over inspiratie gesproken. Zodra er gameplay te zien is, is het ongetwijfeld dat ontwikkelstudio Airship Syndicate – die hiervoor Battle Chasers: Nightwar heeft gemaakt – zijn inspiratie uit de Diablo franchise haalt. Genesis wordt een Action-RPG waarbij verschillende abilities ingezet kunnen worden.

Wel komen er wat platform elementen uit de hoofddelen naar voren, zoals het klimmen van palen en het gebruiken van een grappling hook. Ook is ‘Death’ uit Darksiders II te zien als speelbaar personage. Een kleine blik op Twitter zegt me dat fans heel graag alle vier de hoofdpersonages willen zien. Of dat gaat gebeuren is natuurlijk nog even de vraag. alhoewel ‘War’ uit de eerste game op de boxart staat te shinen.

Wanneer we dit kunnen spelen is ook nog niet duidelijk. Wel komt de game naar Steam, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en.. jawel, Google Stadia.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply