Netflix is al wat langer aan het flirten met de gaming-industrie. Er zijn immers al een aantal titels uitgebracht gebaseerd op Netflix Original Series zoals Stranger Things en Narcos. Daarnaast is er technisch gezien al een tijdje een game te vinden op de dienst. Minecraft: Story Mode, een Telltale game die ook op consoles te vinden is. Sommige bingewatchers zullen misschien ook wel Black Mirror: Bandersnatch vinden, een interactieve film waarbij de kijker keuzes moet maken om het verloop van het verhaal te bepalen. Dat klinkt ook als een redelijke stap ricthing gaming.

Sinds vandaag heeft het bedrijf ‘Netflix Gaming’ geïntroduceerd. Het is een feature die op moment van schrijven enkel beschikbaar is voor Netflix-gebruikers op Android toestellen. Via de app kan je toegang krijgen tot een aantal titels zonder extra betaling. Dit zijn Stranger Things: 1984, Stranger Things 3, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up. Zodra je op één van deze games klikt in de app, worden gebruikers naar de Google Play Store gestuurd om ze daar te downloaden.

Dit is opvallend, omdat Netflix natuurlijk bekend staat om het streamen van content. Dat is ook geen nieuwe technologie. Via Xbox Game Pass kunnen games gestreamed worden naar je mobiele apparaat. Hetzelfde geldt voor Google’s Stadia-app. Zou Netflix dan nog niet klaar zijn met de technologie, maar wel de interesse willen peilen? Daar lijkt het in ieder geval op. Eerder kocht Netflix videogame-ontwikkelaar Night School Studio, die staan voornamelijk bekend om de hit Oxenfree.

Ga jij de mobiele Netflix-games proberen?

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply