Hoe ver kunnen game ontwikkelaars gaan, voordat de consument (de gamer) daadwerkelijk gaat stemmen met de portemonnee. 2K Games gaat wéér een stapje verder: in NBA 2K21 zitten advertenties die niet overgeslagen kunnen worden.

Update 22-10
Vandaag kwam 2K games met een verklaring naar buiten waarmee ze proberen over te komen alsof ze altijd al reclame in de games plaatsen en dat het niet de bedoeling was dat de reclame op deze manier geimplenteerd zou worden, of dat echt zo is blijft natuurlijk gissen…

“…the way ads were implemented was the problem, not the ads themselves. As many are aware, in recent years ads have been integrated into 2KTV segments. Yesterday’s 2KTV ad placement impacted our players’ experience in a way we didn’t intend, as these ads are not meant to run as part of the pre-game introduction. This will be fixed in future episodes. Thanks for your continued feedback,” aldus 2K Games

Originele bericht 20-10
En om reacties in reviews tegen te gaan, heeft 2K Games deze één maand na lancering van de game alsnog toegevoegd. Het gaat om een reclame van Facebook voor Oculus Quest. Dit verschijnt tijdens een in-game laadfilmpje. Er is geen optie tot doorspoelen of het tonen van reclames uit te zetten.

Dit zorgt voor veel commotie op de socials en op Reddit. NBA 2K21 staat er sowieso al niet heel goed op, met al die microtransacties, pay-to-win modules en een prijsverhoging voor next-gen. Gamers doen flink beklag, maar weten ook dat basketbaltitel NBA 2K21 qua game, eigenlijk geen concurrentie kent. Daardoor hebben zij eigenlijk een soort monopoliepositie en de ontwikkelaar lijkt gewoon te kijken hoe ver het kan gaan.

Want laten we even niet vergeten: NBA 2K21 is gewoon een full priced(!) game.

Het is trouwens iets dat ook gezegd moet worden, niet de eerste ontwikkelaar die dit probeert. EA deed het eerder dit jaar ook met UFC 4, maar besloot na alle negatieve feedback de advertenties weer weg te halen.

NBA 2K21 is te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC. De game komt op launch day ook naar Xbox Series X en PlayStation 5.

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply