Mortal Kombat is een franchise die elke gamer wel kent en ongeacht hoe vaak hoofden eraf worden gerukt, het lijkt altijd weer terug te keren en met groot succes. Mortal Kombat 11 verscheen vorig jaar en was één van de best verkochte games op de PlayStation 4. Dat deze fighting games later DLC krijgen in de vorm van nieuwe characters, dat is tegenwoordig standaard. Zo heeft deeltje 11 van Mortal Kombat al nieuwe vechters gekregen zoals Nightwolf, Shang Tsung, Sindel, The Terminator, Spawn en The Joker uit DC Comics. Uitgever Warner Bros. Interactive en ontwikkelstudio Netherrealm zijn alleen nog niet klaar met de game en hebben vandaag een heuse expansion aangekondigd.

Voor het eerst sinds dat de vechtreeks een singleplayer campaign bevat, krijgen we hiervoor nieuwe content. Het betreft hier ‘Aftermath’, waarin Liu Kang genoodzaakt wordt samen te werken met Shang Tsung om een goede tijdlijn te creeëren. Mocht je het gemist hebben, Mortal Kombat gaat sinds deel 9 over tijdreizen en alternatieve multiverses. De Aftermath zal dan ook nieuwe scenario’s en cutscenes bevatten om het verhaal van MK11 voort te zetten.

Maar dat zijn niet de enige toevoegingen die met deze expansion komen. Maar liefst 3 nieuwe personages verschijnen met Aftermath. Sheeva, een vierarmig lid van het Shokan-Ras die haar debuut maakte in Ultimate Mortal Kombat 3. Fujin, de god van de wind, die van origine in Mortal Kombat 4 speelbaar was en als laatste is er Robocop. Uiteraard gebaseerd op de actiefilm uit 1987 die geregisseerd werd door Paul Verhoeven. Robocop zal – zoals je zou verwachten – geen rol spelen in het verhaal en is dus een zogeheten ‘guest character’ net zoals Joker en The Terminator. Peter Weller keert terug om de cyborg van zijn stem te voorzien.

Aftermath is beschikbaar voor 40 euro en komt op 26 mei uit voor PlayStation 4, Xbox One, PC en Stadia. Mocht je Mortal Kombat 11 al hebben, dan is er ook de mogelijkheid om de Kombat Pack + Aftermath aan te schaffen voor 50. Mocht je nog helemaal niet aan de game begonnen zijn, dan biedt Warner Bros. een totaalpakket aan met de game voor 60 euro.

Voor bestaande spelers komt er op die dag ook een gratis update. Deze voegt nieuwe levels toe om in te vechten, die ook de iconische ‘Stage Fatalities’ bevatten. Daarnaast wordt de mogelijkheid toegevoegd om een gevecht te eindigen in ‘Friendhsip’, waarin de personages op komische wijze proberen de boel recht te zetten door bijvoorbeeld een teddybeer te knuffelen… je moet er maar opkomen!

Check de trailer en laat ons weten of je de game weer gaat spelen!

Voor de volledigheid is hier het gehele persbericht:

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag Mortal Kombat 11: Aftermath aangekondigd: een nieuwe uitbreiding voor de populaire videogame Mortal Kombat 11, de meestverkochte titel van de serie, die tijdens de 2019 D.I.C.E. Awards werd uitgeroepen tot vechtspel van het Jaar. Mortal Kombat 11: Aftermathontwikkeld door het bekroonde NetherRealm Studios, wordt eerst wereldwijd digitaal uitgebracht vanaf 26 mei a.s. en bouwt voort op de veelgeprezen verhaallijn met een gloednieuw, filmisch verhaal over vertrouwen en bedrog. De Mortal Kombat 11: Aftermath-uitbreiding is beschikbaar voor PlayStation®4, de Xbox One-reeks inclusief de Xbox One X, Nintendo Switch™, pc en Stadia.*

De epische saga gaat verder in Mortal Kombat 11: Aftermath. Fire God Liu Kang, de nieuwe tijdbewaarder en beschermer van het Earthrealm, moet nu de hulp inschakelen van enkele onwaarschijnlijke bondgenoten en bekende vijanden om een nieuwe geschiedenis te smeden. Het lot van twee werelden staat op het spel. De uitbreiding bevat nieuwe speelbare vechters, met de triomfantelijke terugkeer van Fujin, de god van de wind en samen met zijn broer Raiden beschermer van Earthrealm, en Sheeva, de vierarmige, half mens half draak-koningin van het oude Shokan-ras. RoboCop, de beroemde, zeer geavanceerde cybernetische politieagent debuteert in deze serie en voegt zich bij de vele populaire gastvechters uit Mortal KombatRoboCop in Mortal Kombat 11: Aftermath bevat de stem van acteur Peter Weller, die het populaire personage in beide originele films “RoboCop” (1987) en “RoboCop” (1990) vertolkte. Mortal Kombat 11: Aftermath bevat tevens drie nieuwe personageskinpakketten die geleidelijk worden uitgebracht.

Daarnaast krijgen alle Mortal Kombat 11-bezitters toegang tot nieuwe arena’s, waaronder de terugkeer van de Klassic Dead Pool en Soul Chamber arena’s, Stage Fatalities, de populaire finishing moves die gebruikmaken van de omgeving om tegenstanders uit te schakelen, en de populaire Friendship-modus uit de jaren negentig, waarin spelers hun tegenstanders op enigszins vriendelijke wijze kunnen verslaan. Deze opties zijn naast de release van Mortal Kombat 11: Aftermath beschikbaar als gratis contentupdate.

“Onze fans hebben genoten van de verhaallijn in Mortal Kombat en het is een genoegen deze te kunnen voortzetten en nieuwe personages toe te voegen aan de groep vechters uit Mortal Kombat 11: Aftermath,” aldus Ed Boon, creatief directeur, NetherRealm Studios. “Daarnaast worden Friendships en Stage Fatalities toegevoegd als onderdeel van de gratis contentupdate voor alle Mortal Kombat 11-spelers. Deze zijn erg populair onder onze fans en we zijn verheugd deze weer aan te kunnen bieden.”

Nieuwe spelers kunnen zich in de strijd voegen met de Mortal Kombat 11: Aftermath Kollection. Dit ultieme pakket bevat alle personages, verhaalcontent en spelopties in één ultiem pakket. Deze compilatie bevat Mortal Kombat 11 plus alle content van Mortal Kombat 11: Aftermath en het eerder verschenen Kombat-pakket, met zes (DLC) downloadbare contentpersonages: Shang Tsung, Nightwolf, Sindel, Terminator T-800, The Joker en Spawn, plus 25 extra personageskins. Spelers kunnen de Mortal Kombat 11: Aftermath Kollection nu digitaal pre-orderen* voor een prijs van € 59,99. Spelers die pre-orderen krijgen direct na aankoop toegang tot Mortal Kombat 11 en het Kombat-pakket. De fysieke versie is vanaf juni alleen in de VS verkrijgbaar.

Degenen die Mortal Kombat 11 al hebben gekocht kunnen de uitbreiding Mortal Kombat 11 Aftermath nu alvast digitaal bestellen voor € 39,99 of het Mortal Kombat 11: Aftermath + Kombat Pakket voor € 49,99.

Iedereen die nu pre-ordert, ontvangt het Eternal Klash-skinpakket bij lancering. Het bevat drie nieuwe personageskinvarianten – “Unbound Rage” Scorpion, geïnspireerd op Mortal Kombat (2011), “Son of Arctika” Sub-Zero, geïnspireerd op Mortal Kombat: Deception en “Kori Power” Frost, een klassieke versie van de Lin Kuei-krijger.

Mortal Kombat 11 is de nieuwste telg in de veelgeprezen serie en biedt een diepere en meer gepersonaliseerde ervaring dan ooit tevoren. De meestverkochte titel heeft talloze opties en speltypen voor alle spelers, zoals de verhaalmodus, het systeem voor aanpasbare personagevariaties, Towers of Time, Kombat League, The Krypt en de karakteristieke lijst met terugkerende en debuterende vechters. Ze beschikken allemaal over verpletterende slagen en unieke Fatalities die op ongekend wrede wijze worden weergegeven.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply