Het was misschien wel het slechts bewaarde geheim binnen de gamingindustrie: de Xbox Series S. Microsoft heeft het bestaan van de console nu officieel bevestigd. Ook weten we hoe het kleinere model eruit gaat zien en wat ie moet gaan kosten.

“Let’s make it official!”, aldus Xbox, op het officiële twitterkanaal. “Next-gen performance in the smallest Xbox ever.” Prijs voor de Xbox Series S is 299 dollar. Meer details, waaronder de prijs in Europa, komen later nog, zo beloofd Microsoft: “Looking forward to sharing more!”

De Xbox Series S is eigenlijk de next-gen instap Xbox. Ook is het uiterlijk bekend gemaakt. Op de afbeelding is een witte, dunne console zichtbaar met duidelijk een rooster voor koeling. Een schijflade is niet te zien. Dit lijkt dus een console te worden die de Game Pass strategie nog verder bevestigd vanuit het kamp van Xbox.

De Xbox Series X blijft het paradepaardje van Microsoft bij next gen-gaming. De prijs voor het topmodel is nog niet bekend. Tevens is een officiële releasedatum van beide consoles nog niet bekend gemaakt.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply