De Tokyo Games Show is begonnen en hoe. De opening van dit evenement, dat in 2020 uiteraard ook volledig digitaal gaat, net als Gamescom eerder dit jaar, werd gedaan door Microsoft en dit leverde direct aardig nieuws op: De eerste update van Microsoft Flight Simulator is 29 september gratis te downloaden en werkt onder, hoe kan het ook anders, andere Japan bij.

In het walhalla van gaming, was het aan Microsoft de eer om de Tokyo Games Show 2020 te openen. En zo werd gemeld dat Microsoft Flight Simulator een update krijgt voor Japan, waardoor steden als onder andere Tokushima en Tokio volledig zijn gerenderd met fotogrammetrie. Ook worden er zes Japanse vliegvelden aan de game toegevoegd. Ook worden torens en tempels voorzien van een update.

Microsoft Flight Simulator zal bijgewerkt blijven worden, maar om de update voor Japan aan te kondigen tijdens de Tokyo Games Show is natuurlijk wel slim. De game is nu beschikbaar voor PC en te spelen via Game Pass. Er komt nog een Xbox console versie aan.

Maar er was meer. Ook hier next-gen Xbox-nieuws. Fighter Samurai Shodown komt naar de Xbox Series S en X. SNK en Sega hebben dit laten weten. Momenteel is de game overigens al te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Wanneer deze titel next-gen gaat is nog niet bekend.

Microsoft deed er overigens alles aan om een goede indruk achter te laten. Het is al langer bekend dat de gamegigant graag voet aan de grond wil krijgen in Japan, waar over het algemeen  PlayStation en Nintendo heersen. Er was duidelijk veel aandacht voor Game Pass en werd een poging gedaan om de next-gen consoles goed te presenteren.

De volledige showcase is overigens hier terug te kijken:

Ander nieuws vanaf de Tokyo Games Show 2020:
NieR: Replicant remaster aangekondigd
Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age: Defintive Edition aangekondigd
Resident Evil: Infinite Darkness aangekondigd als CG Netflix-serie
Animal Crossing wint Grand Award tijdens TGS!

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply