Microsoft Flight Simulator 2020 is de grootste game launch voor Game Pass op PC ooit. Er zijn op het moment van schrijven al meer dan 1 miljoen unieke spelers geregistreerd. De game, die 18 augustus werd gelanceerd, is een succes. Moet wel gezegd, dat een groot deel komt door Game Pass. Over losse verkopen wordt niet gesproken.


Flight Simulator is de langstlopende gameserie van Microsoft. Het eerste deel stamt uit 1982. Hoe de game zich heeft ontwikkeld, is te zien in deze video:

Microsoft meldt in een blogpost dat er meer dan 26 miljoen vluchten zijn gemaakt. Er is nu al meer dan één miljard mijl gevlogen, wat gelijk staat aan zo’n veertigduizend keer een ronde om de aarde.

Microsoft Flight Simulator kreeg lovende recensies. De game maakt live gebruik van Bing Maps, dat ook van Microsoft is. Daarmee wordt de wereld live ingeladen. Ook is er de mogelijkheid om op deze manier real-time informatie over het weer en zelfs ander vliegverkeer, dat op dat moment in de echte wereld daadwerkelijk in de lucht hangt, te kunnen ontvangen. Deze functionaliteiten worden mede mogelijk gemaakt door Microsoft haar Azure cloudtechnologie.

De lancering van deze game is overigens pas het begin. “There is plenty more to come on our flight itinerary including world updates, sim updates, and future themed DLC. Microsoft Flight Simulator is the ticket for anyone who has ever dreamt of flying or exploring the world. The sky is calling”, aldus Microsoft.

De vraag is nu nog wanneer Microsoft bekend maakt dat Microsoft Flight Simulator 2020 naar de Xbox console komt. Het lijkt, gezien de zwaarte van de game, een Series X titel of een Cloud game voor oudere consoles.

Een trailer, in 4K, is hier te kijken:

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply