Resident Evil van uitgever en ontwikkelaar Capcom is een van de langstlopende en een zeer populaire game franchises allertijden. Netflix zag dat natuurlijk ook en gaf al eerder aan dat zij een serie wilde maken rondom dit populaire IP. Inmiddels is er meer bekend geworden over de serie.

Het worden acht afleveringen van één uur per stuk, dat zou af te leiden zijn uit een productieschema. Het is de tweede keer in korte tijd na The Witcher dat Netflix werk maakt van het brengen van een game naar een televisieserie, dat Netflix niet vies is van gaming bleek al eerder met de anime van Castlevania en het volgende maand te verschijnen Dragon’s Dogma. Helemaal nieuw is het idee overigens niet; zo kreeg Mortal Kombat al een serie, kreeg Super Mario Bros. een animatieserie evenals Sonic The Hedgehog en ook staat er al lange tijd een Halo serie op de planning.

Het script is geschreven door Andrew Dabb. Dit is te lezen op een officiële tweet van Netflix. Op het script staat episode 101: Welcome to the new Raccoon City. Hoewel er ook staat, ‘based on the Capcom Video Game’, zal de verhaallijn wel afwijken van de games, laten we het geïnspireerd op noemen.

De serie is dus wel geïnspireerd, maar neemt het exacte plot in de gameserie, waar kort samengevat alles begon in de Spencer Mansion, de legendarische locatie uit de eerste game, waar het virus begon in een verborgen laboratorium van Umbrella. Vervolgens werd het door geïnfecteerde ratten verspreid via het riool naar Raccoon City. De rest moet iedereen vooral zelf gaan ontdekken.

De serie krijgt een ander plot, net als de filmreeks van zes (tussen 2002 en 2016 uitgekomen). Er komen twee nieuwe verhaallijnen. Jade en Billie Wesker (14-jarige zusjes) verhuizen naar Raccoon City en merken al snel dat hun vader, die fans van de games direct zullen herkennen, duistere geheimen verbergt en die de wereld voor altijd kan veranderen. Waar hebben we dat eerder gehoord…

Zestien jaar later volgt het tweede deel, waar nog maar vijftien miljoen mensen op aarde zijn. Dat niet is veel (meer), want zes miljard monsters, mensen en dieren die allemaal besmet zijn met het T-virus maken inmiddels de dienst uit. Jade, nu 30 jaar, moet zien te overleven in deze New World. Hetgeen bekend voorkomt, gekeken naar de titel van het script.

Het is vrij logisch dat een grote partij als Netflix iets met Resident Evil wil doen. De gameserie hoort bij de zogeheten club van honderd miljoen. Dit betekent dat in totaal met alle delen opgeteld er meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht zijn. In totaal zijn er maar liefst 28 games gemaakt – inclusief remasters en remakes – op haast letterlijk elk platform waar ooit op gespeeld kon worden. Het eerste deel stamt alweer uit 1996. Dit jaar was de remake van Resident Evil 3 de laatste. In de maak zijn een remake van 4 en deel 8: Resident Evil Village die later in 2021 zal verschijnen.

Een releasedatum is helaas nog niet bekend gemaakt. We moeten nog even geduld hebben, zeker nu toch wel duidelijk is dat filmen in de coronapandemie niet mee zal vallen. Maar haastige spoed is zeker goed, zéker zelden in Resident Evil.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply