Nadat wij niet al te lang geleden een complete showcase kregen voor de twee nieuwe Pokémon games Pokémon Sword en Pokémon Shield. Waar wij uiteraard ook een uitgebreide analyse over hebben gemaakt.

Maar ook deze E3 kregen wij tijdens de Nintendo Direct presentatie nog wat nieuwe informatie omtrent de Wild Area, Max Raid Battles en de Poké Ball Plus-accessoire.

Die laatste, die werd vorig jaar gelanceerd voor Pokémon Let’s GO Pikachu! en Pokémon Let’s GO Eevee! Deze zal ook te gebruiken zijn in de nieuwe games zodra deze lanceren op 15 november.

NIEUWS OVER POKÉMON SWORD EN POKÉMON SHIELD,
ONDER MEER OVER MAX RAID-GEVECHTEN EN HET WILDE LAND

Londen, 11 juni 2019 – Er zijn vandaag nieuwe details bekendgemaakt over Max Raid-gevechten en het Wilde Land, nieuwe features in de langverwachte spellen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Tevens zijn een nieuwe Gym Leader en de compatibiliteit met Poké Ball Plus aangekondigd. De nieuwste aanwinsten in de hoofdserie roleplayinggames van Pokémon. Pokémon Sword en Pokémon Shield zullen op 15 november 2019 exclusief gelanceerd worden voor het Nintendo Switch™-systeem.

Pokémon in het Wilde Land
In het Wilde Land, een uitgestrekt gebied in de regio Galar, woont een grote verscheidenheid aan Pokémon. Tijdens het verkennen van het Wilde Land zullen Trainers wilde Pokémon tegenkomen die voortdurend op hun hoede zijn. Zowel de typen Pokémon die spelers aantreffen, als de omstandigheden op het strijdtoneel kunnen onderhevig zijn aan het weer in het Wilde Land. Zo zal een Trainer die tijdens een onweersbui een gevecht aangaat, erachter komen dat de kracht van aanvallen van het type Water en het type Electric toegenomen is.

Max Raid-gevechten
Er is in Pokémon Sword en Pokémon Shield sprake van Max Raid-gevechten wanneer vier spelers hun krachten bundelen om het op te nemen tegen een wilde Dynamax Pokémon in het Wilde Land. Trainers kunnen contact leggen met andere spelers die aan een Max Raid-gevecht deel willen nemen, via een bericht in hun Y-Comm, een nieuwe functionaliteit in Pokémon Sword en Pokémon Shield. In het Y-Comm-scherm kunnen spelers bovendien Pokémon ruilen en online of op een locatie Link Battles voeren.

Wanneer Pokémon Dynamax-en een fenomeen dat alleen in de regio Galar voorkomt, krijgen ze gigantische afmetingen en worden ze supersterk. Trainers kunnen verschillende soorten Dynamax Pokémon van uiteenlopende sterkte tegenkomen wanneer ze onderzoek doen naar Pokémon-schuilplaatsen in het Wilde Land. Tijdens een gevecht kunnen deze krachtige wilde Dynamax Pokémon in één beurt meerdere aanvallen gebruiken, de Abilitys van de Pokémon tegenover hem neutraliseren of zelfs alle opgewaardeerde statistieken verwijderen waarvoor zo hard gevochten is. Wilde Dynamax Pokémon kunnen daarnaast een mysterieuze barrière creëren die nagenoeg elk letsel voorkomt. Om een Pokémon achter een van deze barrières toch serieus letsel toe te kunnen brengen, moeten Trainers de barrière doorbreken door deze een bepaald aantal keren aan te vallen. Wanneer de Pokémon van een speler in een Max Raid-gevecht wordt verslagen, kan hij andere Trainers blijven ondersteunen door ze aan te moedigen. Als een Trainer als overwinnaar uit een Max Raid-gevecht komt, krijgen alle deelnemende Trainers niet alleen een kans om de verslagen Dynamax Pokémon te vangen, maar worden ze ook beloond met vele nuttige items.

Nessa, een Gym Leader van het type Water
Er zijn Pokémon Gyms in stadions in de regio Galar. Ze trekken Trainers aan die expert zijn in specifieke typen Pokémon. Om kampioen te worden moeten spelers de beste Trainers in Pokémon Gyms verslaan: de zogenoemde Gym Leaders. In Pokémon Sword en Pokémon Shield ontmoeten Trainers Nessa, een Gym Leader die expert is in Pokémon van het type Water. Achter haar rustige en beheerste karakter gaan een ambitieuze geest en een onverzettelijke wil schuil, die duidelijk naar voren komen wanneer ze met krachtige aanvallen van het type Water tegenstanders overweldigt.

Compatibiliteit met Poké Ball Plus
Wanneer een Trainer zijn Poké Ball Plus synchroniseert met Pokémon Sword en Pokémon Shield, kan hij zijn favoriete Pokémon overbrengen naar de Poké Ball Plus en samen met hem op pad gaan in de echte wereld. De Poké Ball Plus licht op en trilt, en van tijd tot tijd is zelfs een schreeuw van de Pokémon te horen. Een nieuwe Poké Ball Plus bevat de Mythische Pokémon Mew. Als spelers een nieuwe Poké Ball Plus aan Pokémon Sword of Pokémon Shield koppelen, kunnen ze in het gekoppelde spel deze Mew verkrijgen. Anders dan in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kan de Poké Ball Plus in Pokémon Sword en Pokémon Shield niet als controller gebruikt worden.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply