Het kwam tijdens de Super Mario 35 Direct zomaar uit de hoge hoed van Nintendo: Mario Kart Live: Home Circuit. Een AR-game, waar het mogelijk is om met een autootje van Mario en Luigi door je eigen woonkamer te racen. De autootjes zijn te besturen met de Nintendo Switch en de beelden worden direct doorgegeven naar de console/handheld. Vervolgens speel je Mario Kart, maar dan met een eigen gemaakt circuit in een ruimte naar keuze. Bijzonder is: het fysieke autootje reageert op boost in de ‘echte wereld’. Hij stopt ook daadwerkelijk als hij geraakt wordt door een object, zoals een banaantje. Spelers kunnen met eigen poortjes een circuit maken. Het enige limiet was daarmee volgens Nintendo de eigen fantasie.


Echter, nu zijn er toch meer details naar buiten gebracht. Nintendo adviseert een minimale ruimte van 3 bij 3,7 meter. Al is de voorkeur een ruimte van 4,6 bij 4,6 meter. De karts werken op tapijt, maar gaan dan wel langzamer. Laminaat heeft de voorkeur.

Ook is de software gratis te downloaden op de Switch. Alleen met de software op zichzelf kan je weinig: de autootjes zitten in een fysieke set, dat verkocht wordt voor 120 euro. In deze box zit één kart, vier poortjes en een laadkabel. Zodra je het spel wil starten, verschijnt een qr-code, waarmee je de camera van de kart moet scannen om verbinding te maken.

Ook is bekend geworden dat vier poortjes het maximum is. En het spel kan geen rekening houden met hoogteverschillen. Tracks met meerdere verdiepingen zijn dus simpelweg niet mogelijk. De karts hebben een bereik (via Bluetooth) van negen meter, maar geadviseerd wordt 4,6 meter. De accuduur is gemiddeld negentig minuten. Wel tof: er zijn vier klassen, 50cc, 100cc, 150cc en 200cc. De karts gaan ook daadwerkelijk sneller bij een hogere cc.

Tot slot: er komt géén online multiplayer. De game is enkel lokaal, met maximaal 4 personen te spelen. Wij zijn er dus bang voor dat je redelijk snel klaar zal zijn met dit originele concept, jammer… De game komt 16 oktober in de winkels te liggen.

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply