De serie Medal of Honor maakt een comeback en hoe: Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een eerste gameplay trailer getoond van de VR-game Above and Beyond.

In dit spel, dat exclusief uitkomt voor de Oculus Rift en later dit jaar moet verschijnen, speel je als een agent van de OSS (Office of Strategic Services). Above and Beyond speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de singleplayer campagne ga je gevechten aan ter land, ter de zee en in de lucht.


De game wordt ontwikkeld door Respawn Entertainment. Regisseur Peter Hirschmann meent dat de game met veteranen is gemaakt. “Met de Oculus Rift brengen we spelers op geheel nieuwe wijze in aanraking met de Medal of Honor-serie, met een ervaring die je terugbrengt naar Europa in de jaren ‘40. Het is bijna alsof je in een tijdmachine stapt”, laat hij zichzelf quoten op de website van EA.

Aan de hand van interviews en 360°-beelden, krijgt de speler een echte VR-ervaring. Tijdens Gamescom Opening Night Live werd een stuk van het verhaal met een trailer uit de doeken gedaan. Het is na Half-Life weer een grote franchise van vroeger dat een terugkeer maakt, maar dan in VR. De laatste Medal of Honor-game dateerde alweer uit 2012, toen Warfighter uitkwam voor de Xbox 360 en Playstation 3. Nadat deze game commercieel flopte besloot uitgever Electronic Arts de reeks in de vriezer te stoppen.

Er zal ook een multiplayer functie aanwezig zijn, al wilde Hirschmann daar nog weinig over kwijt. Deze is uiterst geheim, zo wil hij dat dit onderdeel van de game nog een verrassing blijft. Hoe grappig is het overigens dat Vince Zampella (Respawn Entertainment) die ooit werkte aan o.a. de eerste Medal of Honor en Allied Assault, later Infinity Ward oprichtte dat bekend is van de Call of Duty games om vervolgens nu met Respawn Entertainment alsnog een nieuwe Medal of Honor te maken samen met Hirschmann die hij nog kent uit de oude Medal of Honor tijd. Dit noem ik pas full circle!

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

  • Barry
    28/08/2020 at 6:06 pm Reply
    Dat ziet er gaaf uit, jammer dat deze alleen op de Oculus uitkomt!

Leave a Reply