Afgelopen 4 september verscheen Marvel’s Avengers voor PlayStation 4, Xbox One PC en Google Stadia. Meer dan zes miljoen spelers hebben de bèta gespeeld, sterker nog het is de meest gedownloade beta op de PlayStation 4. Er is veel om deze game te doen. Lees alles wat moet je weten, voor je aan Marvel’s Avengers gaat beginnen!

Allereerst, Marvel’s Avengers is een zogeheten live service game. Dat betekent dat het spel toekomstige updates, met nieuwe personages, verhaalinhoud, missies en regio’s gaat krijgen. Ontwikkelaar Crystal Dynamics laat dit samen met uitgever Square Enix weten. Er zal een singleplayer campagne zijn, net als online coöperatieve multiplayer.

Maar waar veel om te doen is, zijn de cosmetics, betaalopties en de extra beloningen. Hoe zit dit?

Cosmetische artikelen:

  • Outfits: deze hebben geen invloed op de gameplay. Het is puur het uiterlijk kunnen aanpassen.
  • Personage specifieke emotions, om de persoonlijkheid van je superheld meer kracht bij te geven.
  • Takedowns: Speciale finishes van jouw personage.
  • Naamplaten: Hierin zijn de statistieken van jouw held te lezen.

Vendors
Ook zijn er zogeheten Vendors te vinden. Dit zijn eigenlijk winkels, die te vinden zijn in de open wereld, waar spelers dingen kunnen aanschaffen. Dit draait om:

  • Resources: Hiermee is het mogelijk je uitrusting een upgrade te geven.
  • Patronen: Hiermee kan je het Faction-level van je personage verbeteren.
  • Units: Dit is de in-game valuta, volgens de ontwikkelaar hebben deze geen ‘echte’ waarde, maar kunnen wel gebruikt worden in de shops bij Vendors.

Marktplaats
Dan is er ook nog een soort van marktplaats. Hier is het mogelijk om credits te kopen. 500 credits is vijf dollar. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook vijf euro worden. Het is mogelijk om pakketten van 500 tot en met 10.000 credits te kopen. Dit is in-game valuta en kan worden uitgegeven aan cosmetische items. Ook zullen er volgens de makers, zeldzame, epische en legendarische items met een tijdslot in de winkel worden toegevoegd. De winkel zal constante updates krijgen.

Battle Pass
Vervolgens is er ook nog een battle pass, wat in de game Hero Challenge Cards heet. Elke Hero Challenge Card kost 1000 credits, zoals hierboven te lezen is dat dus 10 euro. Hierin zitten dan beloningen, zoals grondstoffen, credits, units, naamkaarten, emotes en outifts. Nu is te lezen op de officiële website van de game, dat voor de zes beginnende heroes de Cards beschikbaar zijn bij launch. De Battle Passes voor de andere characters, die later worden uitgebracht, moeten los worden aangekocht.

Het zal bijna vergeten worden, maar de game zelf is ook gewoon full priced. Er is een standaard, exclusieve digitale editie, een deluxe editie en een zogeheten Earth’s Mightiest Heroes Edition (ultieme collector’s edition). De prijzen variëren van €59,99 euro tot en met €229,99.

Nieuwe characters
Wanneer de nieuwe characters allemaal precies zullen worden gereleased is nog niet bekend. Wel is bekend geworden dat Kate Bishop de eerste zal zijn, een Hawkeye onthulling is er ook al eerder gedaan en als je ook maar een beetje bekend met het Marvel universum dan weet je dat er nog zat heroes over zijn om naar de game te brengen. Een mogelijke lek, dit is dus niet bevestigd, onthulde al deze hele rits aan personages: Ant-Man, Black Panther, Captain Marvel, Doctor Strange, Falcon, Hulkbuster, Mar-Vell, Mockingbird, Quake, Scarlet Witch, She-Hulk, Vision, War Machine, Wasp, Winter Soldier en Spider-Man zal ook nog worden uitgebracht maar deze verschijnt eerst voor PlayStation gebruikers.

Voor nog meer  informatie kun je ook de nieuwste aflevering van GamerGeeks Next bekijken!

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply