Je eigen woonkamer omtoveren tot een Mario Kart-circuit. Vanaf 16 oktober is dit mogelijk met Mario Kart Live: Home Circuit. Ter ere van de vijfendertigste verjaardag van Super Mario kwam Nintendo met een verrassing uit de hoge hoed: Mario Kart, maar dan in een eigen gekozen ruimte.


Nieuwsgierig naar wat er nog meer werd aangekondigd tijdens de 35ste verjaardag van Super Mario? Wij hebben alle aankondigingen hier voor je op een rijtje gezet!

De game is in samenwerking gemaakt met Velan Studios. Het wordt mogelijk om je eigen parcours samen te stellen. Niet op scherm, maar in elke kamer die je maar wilt. Hoe dit werkt? Je koopt een Mario en/of Luigi-set (prijs ligt op 99,99 dollar, waarschijnlijk in Europa straks hetzelfde in euro’s). Op deze karts zit een camera, die het beeld naar de Switch brengt. Spelers kunnen vervolgens poorten plaatsen om een circuit te maken. De software is vervolgens op de Switch te downloaden en racen maar.


Hoe alles nou precies werkt is hier te lezen: https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-Switch-download-software/Mario-Kart-Live-Home-Circuit-1832413.html

Het fysieke autootje reageert dus daadwerkelijk op gebeurtenissen in de game. “Dingen die in de game gebeuren, hebben zelfs invloed op hoe je kart in het echte leven beweegt. Als je een printpaddenstoel gebruikt, krijgt je kart een kleine snelheidsboost. Maar als je door een rood schild wordt geraakt, komt je kart volledig tot stilstand”, aldus Nintendo.

Mario Kart is dus weer terug en hoe. Het werd wel tijd, het origineel van Mario Kart 8 dateerde alweer uit 2014. Er kwam nog wel een mobiele game, Mario Kart Tour, in 2019, maar nu is de geliefde racer weer écht terug op de console.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply