Het is een van de beste Nintendo 64-, en misschien wel een van de beste games aller tijden: GoldenEye 007. De first-person shooter uit 1997 ging maar liefst meer als 8 miljoen keer over de toonbank. Nu zijn er beelden gelekt van een remake voor Xbox 360, die helaas nooit officieel is uitgebracht. De video, online gezet door YouTuber Graslu00, is een longplay, het is feitelijk het volledige spel. Hij zegt niet hoe aan de beelden is zijn gekomen, maar meent wel dat deze remake in 2021 alsnog zou worden uitgebracht. Voorlopig is dit, helaas, niet meer dan een gerucht.

Dat er een remake in de maak was, wisten fans al wel. De game zou uitgebracht worden in 2007 om het tienjarig jubileum te vieren. Het spel had op de Xbox Live Arcade uit moeten komen. Het is niet voor het eerst dat er beelden zijn uitgelekt. Ook in 2016 gebeurde dit al, alleen dan veel korter. Destijds zei Phil Spencer (Xbox-president) dat de game niet uitgekomen is vanwege problemen met licenties. Opvallend is vooral dat de remake volledig af lijkt te zijn, wat verhaal van Spencer betreft licenties juist geloofwaardiger maakt.

De volledige longplay is hieronder te zien:

Het zorgt voor nostalgische gevoelens. Nu Xbox laatst Perfect Dark, de andere grote first-person shooter en tevens spirituele opvolger op de Nintendo 64, terug heeft gebracht, is het toch wel tijd om deze all-time klassieker een remake te gunnen.

Het was sowieso al even stil rondom James Bond-games. Tot dat ontwikkelaar IO Interactive (bekend van de Hitman-franchise) eind vorig jaar ineens bekend maakte met een James Bond-videogame bezig te zijn, onder de codenaam ‘Project 007’. Bond-liefhebbers krijgen dus sowieso één game, maar GoldenEye 007 Remake zou een perfecte toevoeging zijn.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply