Als je regelmatig video’s kijkt of podcasts luistert van GamerGeeks, dan weet je dat er een paar redactieleden zijn die niet genoeg kunnen krijgen van Collector’s Editions en Life is Strange. In december komen deze twee elementen bij elkaar, dus wij zijn hier al een feestje aan het vieren… of toch niet?

De aanleiding is de release van de laatste episode van Life is Strange 2. Een episodische serie die vorig jaar begon. De game wordt uitgegeven door Square Enix en is ontwikkelt door DontNod Entertainment. Omdat daarmee een einde komt aan de serie, lijkt het een ideaal moment om de game in zijn geheel fysiek uit te brengen op de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Daarmee komt ook een Collector’s Edition die enkel te verkrijgen is op de webshop van Square Enix. De doos, die 70 euro kost bevat bizar weinig voor fans van de games. Uiteraard bevat deze editie de game die los al 40 euro kost. Voor de rest krijg je een vinyl-plaat met daarop de muziek die geschreven is voor de game, een artbook die 32 pagina’s bevat en twee kleine poppetjes van hoofdpersonages Sean en Daniel.

Verder verkoopt Square Enix de ingame rugzak patches als toevoeging en The Awesome Adventures of Captain Spirit als “bonusgame”. Er moet bij gezegd worden dat deze twee aspecten gratis te downloaden zijn. Dat deze als features verkocht worden.

Je zou je wellicht afvragen waarom deze kritische toon in dit artikel te vinden is. Als Life is Strange liefhebber heb je hier natuurlijk bar weinig aan. Dan hoop je liever de beeldjes en de vinyl apart te kunnen kopen in plaats van dat deze aan een fysieke release gekoppeld worden van een game die je wellicht al digitaal hebt.

Goed, wij zijn dus alles behalve tevreden, maar wellicht denk jij er anders over? Laat het weten! Check ook onze Life is Strange 2 impressie t/m episode twee.

Hieronder is het gehele persbericht te lezen:

Hilversum, 15 oktober 2019 – Square Enix Ltd. maakt bekend dat het volledige seizoen van  Life is Strange 2, het bekroonde avontuur dat met zijn diepgaande verhaal inspireert tot gesprekken over ras, gender, gelijkheid en veel meer, als fysieke versie wordt uitgebracht in Europa en Noord-Amerika. Er verschijnt een Standard Edition en een Collector’s Edition; beide bevatten het volledige seizoen van Life is Strange 2, plus diverse exclusieve content die is ontwikkeld door het Life is Strange-team bij DONTNOD Entertainment in samenwerking met Square Enix External Studios.

Hieronder de details van de fysieke versies:
Life is Strange 2 Standard Edition bevat:
-Het complete seizoen
-Bonus Game: The Awesome Adventures of Captain Spirit
-Arcadia Bay Patches: verander de rugtas die Sean in de game draagt

De Square Enix Store-exclusieve Life is Strange 2 Collector’s Edition bevat:
-Het complete seizoen
-Bonus Game: The Awesome Adventures of Captain Spirit
-Arcadia Bay Patches: verander de rugtas die Sean in de game draagt
-Jonathan Morali’s officiële soundtrack – 4 x 7” Vinyl Box Set
-Hardcover artbook van 32 pagina’s met concept art van Life is Strange 2
-Vinyl figuurtjes van Sean (4”) & Daniel (3”) DanielCollector’s Edition-presentatiedoos

Beide fysieke versies komen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika beschikbaar op 3 december, dezelfde dag dat de reis van de Diaz-broers ten einde komt in de Life is Strange 2 Season Finale, voor XBOX ONE®, het alles-in-een-games-en-entertainmentsysteem van Microsoft, het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en Windows-pc/Steam. De releasedatum voor Noord-Amerika en Latijns-Amerika is 4 februari 2020. Releasedatums kunnen per land verschillen.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply