Arcadeliefhebbers opgelet: Switch N’Shoot, een tweedimensionale ruimteshooter, komt op 4 november naar PlayStation 4 en Xbox One.

Deze indiegame, al eerder beschikbaar op Nintendo Switch en PC, draait om het verslaan van aliens. Het ruimteschip van de speler beweegt automatisch van links naar rechts en veranderd van richting zodra er kogels worden afgevuurd.

De game is duidelijk geïnspireerd op de klassieke arcade. Zo is er in de game een horizontale modus. Dit doet de arcade eigenlijk soort van na. Ontwikkelaar DSM Arcade heeft om dit nog meer kracht bij te geven ook een officiële arcademachine van de game gemaakt.

Ontwikkelaar is Matt Glanville. Hij laat weten gek te zijn op retro games en dat is terug te zien in de stijl van de game. ,,My love for retro games stems from fond teenage memories of playing PS1 with friends or alone, late into the night in a darkened room.’’

Het was dan ook een jongensdroom om nu, anno 2020, een game te maken die uitkomt op de PlayStation 4. ,,I never dreamed that several years later my own little indie game would be hitting the PS4 as well, not to mention finding a place in the indie arcade scene in the form of full coin-op cabinets, courtesy of DSM Arcade.’’

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply