Vandaag is het trieste nieuws naar buiten gekomen dat John Peter Bain, op het internet beter bekend als zijn alias TotalBiscuit (of The Cynical Brit/TotalHalibut), is overleden. Hij leed al sinds 2014 aan darmkanker.

Bain werd bekend in de gaming-scene door zijn bijdrages aan WoW-Radio, een webradiostation die geheel in het teken stond van World of Warcraft. In 2010 richtte hij zijn YouTube kanaal op en viel binnen de kortste keren op bij YouTube-netwerken, waaronder het Amerikaanse Polaris. Hij richtte een eigen StarCraft II eSports team op (Axiom eSports), is commentator geweest bij StarCraft-toernooien en begon The Game Station Podcast, die later bekend zou staan als The Co-Optional Podcast. Dit presenteerde hij tot zijn dood met internetpersoonlijkheden Jesse Cox en Dodger (Brooke Lawson).

Zijn bekendste werk was de YouTube-serie ‘WTF Is…’, waarin hij games bekritiseerde. Dit leidde tot een aantal rellen, waaronder met de ontwikkelaar van Day One: Garry’s Incident, die het claim-systeem van YouTube misbruikte om de kritiek van TotalBiscuit een zwijgen op te leggen. Hij won in 2014 een Game Award in de categorie ‘Trending Gamer’.

John Bain is 33 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Genna en zoon Orion achter.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply