De Deense ontwikkelstudio achter de Hitman franchise, IO Interactive is bezig met het derde deel in de nieuwe reeks aan Hitman games. Dat vertelt CEO Hakan Abrak in een nieuwe documentaire van No Clip.

De documentaire gaat voornamelijk over een moeilijke periode voor de studio, waarin ze financiële problemen hadden die voortkwamen uit Hitman Absolution en Hitman (2016). Absolution wist niet de cijfers te behalen die verwacht waren en de reboot in 2016 flopte door de verwarrende distributie. Die game werd namelijk verkocht op basis van episode per episode. Een model dat we ook zien bij de Telltale games of Life is Strange. Abrak vertelt dat ze verwacht hadden dan 80% van de spelers voor een instap-episode zouden gaan en dat 20% de volle mep zou neerleggen voor het hele seizoen. Het tegenovergestelde gebeurde, maar dan met veel minder exemplaren dan waar de studio op had gehoopt.

Square Enix besloot vervolgens de banden met de studio te verbreken. Afgelopen jaar bracht IO in samenwerking met Warner Bros. Hitman 2 uit. Een game die dit keer niet opgesplitst was in episodes, maar – zoals de meeste games – een geheel pakket aan levels en missies bood.

De CEO vertelt in het interview ook dat ze bezig zijn met het derde deel in deze Hitman-trilogie. Het grote plan is om uiteindelijk de drie games samen te voegen tot één ‘World of Assassination’. Daarnaast heeft IO Interactive een tweede studio geopend in Malmö, Zweden. Deze studio is bezig met een nieuw IP.

Wanneer de derde Hitman game moet gaan uit komen is nog niet bekend. Check de docu, dat deel is van een mini-serie. Het is ontzettend interessant om te kijken!

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply