Het is een van de meest geprezen videogames van 2020: Hades. De rogue-like action role-playing game van Supergiant Games (Bastion, Transistor), dat tijdens de Game Awards zelfs tot de beste zes games behoorde, krijgt nu een fysieke versie op de Nintendo Switch. Dat werd bekend tijdens de Nintendo Direct van 17 februari.

In Hades speel je als Zagreus, de zoon van Hades. Het doel is simpel: ontsnappen uit de hel. Je doet steeds één poging om het rijk der stervelingen te bereiken. Dit valt niet mee. Je maakt een tocht langs obstakels, vallen, eindbazen en veel lastige keuzen. Met hack-and-slash gameplay probeer je een weg door de onderwereld te banen. Elke run is anders. Naarmate je meer uitdagingen volbrengt, word het verhaal ook steeds duidelijker.

De game werd geprezen en won awards, kreeg veel hoge cijfers, maar was tot nu alleen digitaal beschikbaar op de PC en eShop van de Nintendo Switch. En, zoals de trend leert, willen gamers (en verzamelaars) graag een fysieke versie en deze komt nu: op 19 maart. In de fysieke versie zit ook een downloadcode voor de soundtrack. En laten we wel zijn, digitaal is leuk, maar fysiek mag toch nooit verloren gaan.

Bekijk hier nog meer nieuws van de Nintendo Direct:

Mario Golf: Super Rush aangekondigd
Hyrule Warriors: Age of Calamity krijgt Expansion Pass
The Legend of Zelda: Skyward Sword komt met HD-versie naar Switch
Apex Legends op 9 maart naar Nintendo Switch
Fall Guys: Ultimate Knockout deze zomer naar Nintendo Switch
Free-to-play game Star Wars: Hunters aangekondigd voor Switch
Splatoon 3 aangekondigd voor 2022 release
Trailers van de Nintendo Direct

De volledige Nintendo Direct is hier terug te zien


Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply