Ons favoriet Zweedse stekkie – de IKEA, houdt er natuurlijk van zoveel mogelijk mensen in hun huiselijke sferen te krijgen. Dat het meubelconcern dus ook de gamers wilt meepakken is geen verrassing. In feite kan je er al terecht voor stoelen en bureau’s. En je game collectie moet toch op een mooi plankje kunnen staan. Vanaf vandaag gaan ze een stapje verder, je zou het zelfs hardcore kunnen noemen.

IKEA gaat namelijk samenwerken met Unyq, een bedrijf die gespecialiseerd is in 3D print-technologie. Er zijn drie prototype gadgets aangekondigd voor gamers. Deze bestaan uit een mouse bungee, een polssteun en overlays voor de toetsen van je toetsenbord. Samen heet de productlijn UPPKOPLA, wat voor mij klinkt als een willekeurige cheat in de Sims. Een blik naar de afbeeldingen roept bij mij het woord ‘concept’ vooral op. Het is ook wel duidelijk dat hier niet gericht wordt op de ouders van kinderen die een ‘stoer’ cadeau willen geven aan dochter of zoon. Nee, dit zijn gespecialiseerde producten.

Als je nu meteen trekt krijgt in gehaktballetjes, stap nog niet je auto in. De producten komen pas in 2020 en tot dusver is er nog geen teken dat het in Nederlandse filialen verkrijgbaar zal zijn. Sterker nog, Amerikanen moeten een speciale app op de telefoon downloaden waarbij ze o.a. hun pols in kunnen laten scannen om zo een perfect formaat te kunnen laten printen. Heel stoer, maar het haalt wel een beetje de magie van de geurkaarsen, die irritant grote karren en het uitproberen van al die banken weg.

Het lijkt dus om een soort test te gaan. Of IKEA meer van dit soort producten op de markt wilt brengen gaat ongetwijfeld afhangen van het succes van deze prototypes. Welk gaming-product zou IKEA volgens jou moeten maken?

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply