Toen de finale line-up van de PlayStation Plus collectie, met hierin onder andere blockbusters als God of War, The Last of Us Remastered en Ucharted 4: A Thief’s End werd aangekondigd, viel het meteen op Horizon Zero Dawn uit 2017 geen onderdeel van de collectie maakte. Twee weken na de lancering van de PlayStation 5 wordt de strategie vanuit PlayStation duidelijk… Want Horizon Zero Dawn is vanaf nu beschikbaar op PlayStation Now: het cloud gaming platform van Sony.

Mensen die dus een PlayStation Now-abonnement hebben, kunnen per direct aan de slag met deze populaire titel uit 2017. De openwereldgame is Nederlands trots. Het Amsterdamse Guerilla Games was verantwoordelijk voor PlayStation exclusive. De versie die op PlayStation Now te spelen is, betreft de Complete Edition, dus mét de uitbreiding The Frozen Wilds. Inmiddels is de studio trouwens bezig met de opvolger: Horizon Forbidden West, dat ergens in 2021 op de planning staat om uitgebracht te worden.

PlayStation Now is een dienst als Microsoft xCloud en Google Stadia. Het is mogelijk om via de cloud games te spelen. Op het platform staan PlayStation-games uit alle tijdperken.

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply