Maandelang bleef het stil rondom Horizon: Forbidden West. Een game waar veel PlayStation fans zich al een tijdje op verheugen. Dat het alom geprezen Zero Dawn een vervolg zou krijgen, was wel duidelijk. Tijdens het PlayStation 5 event van vorig jaar krgen we dan de bevestiging dat de avonturen van Aloy inderdaad doorgaan in een nieuwe titel. Een paar maanden terug kregen we voor het eerst gameplay te zien die liet zien dat de game voor het merendeel hetzelfde speelt als zijn voorganger, zij het dit keer met een grappling hook en meer onderwatersecties. Uiteraard zijn er ook nieuwe varianten van robots aanwezig.

Twijfel bestond over de releasedatum van Horizon: Forbidden West toen Hermen Hulst in een interview op het PlayStation Blog wist te vermelden dat ze nog niet zeker wisten of de game dit jaar wist te halen. In datzelfde interview werd bevestigd dat Horizon: Forbidden West, samen met de nieuwe God of War en Gran Turismo 7 naast de PlayStation 5, ook op de last-gen PlayStation 4 gaan verschijnen.

Tijdens Gamescom Opening Night Live 2021 liet ontwikkelstudio Guerilla weer van zich horen. Helaas met slecht nieuws voor spelers die niet kunnen wachten op meer Horizon. Forbidden West heeft nu de releasedatum 18 februari 2022.

Om de pijn enigzins te verzachten is er nu een PlayStation 5 patch uitgebracht voor Zero Dawn waardoor de game op 60 frames per seconde draait.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply