De non-profit organisatie Internet Archive heeft namelijk afgelopen zondag 2,500 MS-DOS games gelanceerd die je gratis kunt spelen.

Goed nieuws voor iedereen die van retro games houdt, de jaren 80 en 90 mist, Millenials met een oude ziel, of voor die even te blut zijn voor die ene nieuwe kaskraker.

Iedereen kan wel een game naar zijn genre hier vinden. Voer de hongerige Ms. Pacman, speel de antiheld in Batman, haal de gekste capriolen uit met Stunt Driver, versla Donkey Kong met Mario (voorheen Jumpman), versla Nazi’s in Castle Wolfenstein, gooi met schildpadden in Mario Brothers VGA, bouw in de originele SIM CITY, doe Jim na in Doom 2 of ga op avonturen in Prince of Persia; het kan allemaal en nog zoveel meer…

Het werkt super simpel. Ga naar de database en klik op de game die jij spelen wil, vervolgens klik je op “play” button en de game lanceert binnen een paar seconden op jouw browser. Zet hem wel even op full screen en houd er rekening mee dat de meeste games geen muis ondersteunen.

De Internet Archive is een non-profit organisatie die een database heeft van miljoenen boeken, films, software, muziek en nog veel meer. Zij zijn recentelijk flink bezig geweest met eXoDOS om heel veel games uit de jaren 80 en 90 te verwerken.

Welke game ga jij als eerste spelen? Laat het ons weten in de comments.

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply