Warner Bros. Interactive, dat tot voor kort nog in de etalage stond heeft tijdens de PlayStation 5-presentatie de show gestolen met de aankondiging van de eerer gelekte Harry Potter RPG.

Hogwarts Legacy zoals de game heet, speelt zich af in het Harry Potter-universum en is ontstaan uit een samenwerking tussen ontwikkelaar Avalanche en uitgever Warner Bros. Het is, volgens de makers, een grote open wereld RPG en het is mogelijk om de tovenaar te worden die je zelf wil zijn.

Hogwarts Legacy speelt zich al in de jaren 1800’s. Je neemt de rol aan van een student die een geheim weet, wat de tovenaarswereld zou kunnen verscheuren. Het betreft oude magie. Het is aan de speler zelf om te bepalen of ze zich overgeven aan de duistere magie, of deze juist in gaat zetten om iedereen te helpen.

De game moet uitkomen in 2021 en zal beschikbaar komen voor PlayStation 4/5. Xbox Series S/X, Xbox One en PC. Sony had met de PlayStation 5-showcase wel de eer om de scoop te mogen brengen en de hype is groot. Het wordt ook wel eens tijd voor een écht nieuwe Harry Potter-game. De spellenserie eindigde immers al in 2011, dat de boeken/film-serie volgde.

Een 4K-trailer:

Lees hier de breakdown van de volledige presentatie

 

Geschreven door Johan Koorn

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply