Het najaar is de tijd om te knallen voor grote game uitgevers. Het was dan ook een flinke domper voor Xbox wanneer bleek dat Halo: Infinite de launch van de Xbox Series S/X niet ging halen. Dat vond PlayStation natuurlijk helemaal prima, die met Spider-Man: Miles Morales en Demon’s Souls een prima lancering had van hun nieuwe console als het gaat om de beschikbare titels.  Sowieso heeft het zesde hoofddeel in de Halo-franchise een onrustige rit gehad. De gameplay onthulling van vorig jaar werd niet positief ontvangen en kreeg meerdere memes om zich heen vanwege graphics die alles behalve next-gen aanvoelen. Sindsdien is studio 343 flink aan de slag gegaan, zijn er nieuwe beelden getoond, is er een technische multiplayer test geweest en nu is er nog meer spannend nieuws!

We weten eindelijk wanneer Halo: Infinite uitkomt… alhoewel, sommige delen van de game. Eerder werd bekend gemaakt dat de co-op voor de campaign launch niet gaat halen. Ook the Forge, waarin spelers eigen maps en modes kunnen maken, wordt uitgesteld en komt later in de game als update. Wel zal er dan de traditionele multiplayer en single player campagne beschikbaar zijn. Sterker nog, de multiplayer zal zelfs free to play worden, met battle passes die daar om de zoveel tijd aan toegevoegd worden.

Overigens wordt de lancering van Halo: Infinite verheerlijkt met een speciale editie van de Xbox Series S/X Elite Controller Series 2. Daarnaast komt er ook een speciale Halo 20th anniversary editie van de Xbox Series X console.

Maar goed, wanneer kunnen we Halo: Infinite eindelijk gaan spelen? Gamers op Xbox One, Xbox Series S/X en PC moeten 8 december in hun kalender zetten. Want dan verschijn het zesde hoofddeel in de serie dus. Heb jij er zin in?

Published

Comments

No Comments

Leave a Reply